Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2010 1.4 tsi leon gıcırtı sesi!

ofbe

Kayıtlı Üye
Katılım
5 Eki 2010
Mesajlar
29
Yaş
49
Arkadaşlar,

Geçenlerde toplamda 600 km gibi yol yaptım,fakat bunun dönüş kısmı sıkıntılı geçti.Sebebi şöför koltuğu tarafı,ön ve arka kapının kesiştiği,emniyet kemerinin oralar gibi bir yerden araba yolda giderken yoldan kaynaklanan kasislerdeki esnemelerde gırc gırc sesiyle birlikte geldim.O kısmı iyice inceledim ama sebebini bulamadım.Sizce neden olabilir acaba?
İlk tespitim araç dolu ve kasislerden geçer iken bu sesin olduğu,ağırlık azalınca ses kayboluyor,bu da demek oluyor ki araça fazla yolcu almıyacağız Bu işin şakası tabi,aracı yıkattım bir güzel,kapı araları dahil güzel sabunlu bezle extra sildim,silicon würth vs.. hala ses kaybolmadı.Emniyet kemerinin olduğu kısıma yine würth,iki kapının birleştiği aradaki plastik siyah muhafaza dahil würthledim,sorun devam ediyor.
 
aynı ses benim araçta var cuma günü bakım için randevu aldım doğuştan kafalarına soka soka yaptıracam sonucu buraya yazarım :)
 
ses nası bi ses bilmiyorum ama bugünlerdeki soğuk havalarda ses yapmayan unsurlar bile hafiften ses yapar zaten..
yüksek otopark girişleri vs. zaten her aracı esnetir..havalar soğukken de abartı bi ses olmadığı sürece bi sorun olduğunu sanmıyorum..kışın benzer durumlarda bazen ben de ses duyuyorum ama yazın buna benzer hiç bi ses kalmıyo.. :)
 
Kış veya yaz farketmedi,arka koltuklardan olabilirmi diye düşündüm,inceledim ordan olamaz.Bu birbirine sürten birşeye benziyor ve arkada 1 veya 2 kişi oturduğunda oluyor.Sonucu merak ediyorum,inşallah basit bir sorundur.:)
 
valla ben hep tek kişi biniorm son 1 aydır falan var :) orta direkte bir yerde gevşeme falan var ama çözecem inat ettm :D
 
Bu ara sağ arkadan tak tak tak ses gelmeye başladı , amartisör mü vuruyo demeden geçemiyeceğim, göstermekte fayda var ...
 
Geri
Üst Alt