Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2008 cordoba TDI geri vites ve sarsılma sorunu

mfatihli

Kayıtlı Üye
Katılım
12 Mar 2011
Mesajlar
33
Yaş
45
ARkadaşlar merhaba,

Bildiğiniz üzere bir süre önce aranıza katıldım ve hayırlısıyla dün seat 1.4 Cordoba TDI' ımı aldım. Araç oldukça temiz, ilk sahibi çok güzel kullanmış.

Lakin küçük bir kaç sorunum olduğunu düşünüyorum ama sizlerinde fikrini alayım dedim ;

Sorularım ;

1- Hiç bir vites geçişinde sorun yok, vitesleri 2 parmakla hafifçe iterek bile geçirebiliyorum lakin ; sorunsuz ve çok rahat bir şekilde aşağı bastırarak geri vitese atıyorum , bıraktığımda taaakk diye vites kendini yukarı atıyor, bu normal midir ?

2- Araç düz yolda kalkışlarda titreme yapıyor, yokuş yukarı ise baya sarsıntı yapıyor. Lakin 3000 devire kadar dolu gaz verip kalktığımda hafif bir titreme yapıyor ama sarsıntı yapmıyor.

Bunlar normal midir ?

Şimdiden paylaşımlarınız için teşekkürler.
 
muzaffer abi aracın hayırlı olsun sonunda almışın titreşimler benim arabada var sorun değil abi ama bi vites kutusuna baktır derim kendiliğinen atıyo felan demişin
 
muzaffer abi aracın hayırlı olsun sonunda almışın titreşimler benim arabada var sorun değil abi ama bi vites kutusuna baktır derim kendiliğinen atıyo felan demişin

Çok teşekkür ederim, :) bu arada kendiliğinden atıyor dediğim aslında şu ; vitesi geriye atmak için aşağı doğru bastırıyorum, geri vitese attıktan sonra vites topuzunu bıraktığımda sesli bir şekilde yukarı doğru kendini atıyor demek istemiştim :)
 
Vites normal değil. Titreşim 1500 devir altında yapar. 1500 ve üstünde yavaşça kalkarsan sorun olmaması lazım.
 
aynı sorun bende de var. devir ile alakası yok.sorunu bende anlayamadım.vitesten kalırma gibi bir durum yok aslında.vitese geçiyor:)
 
abicim hayırlı uğurlu olsun tekrardan

senin vites topuzunun yukarı atmasını bende yaşamıştım motorun oradan vites değiştirdikçe hareket eden 5 kollu sanırım birşey var onun oradan birşeyler yapılıp ayarlanıyor yani sıkıntı yok servise gidersen onlar anlar ve yaparlar

kalkışlarda direksiyon titriyordur oda normal çünkü devirsiz kaldırıyorsundur yani her dizel araba gibi debriyajı bırak kalksın gaza sonra dokunursun mantıgı yok vw serisinde debriyajın kavrama yeriylede alakalı bu durum sadece biraz gaza dokunup debriyajıda pat diye bırakmazsan ki zaten sende farketmişsin öyle yapınca titreme olmadıgını sorunun kalkar ortadar. bu normaldir

vites kolunuda sorun etme o halledilebilir ve hiçbir zararı olmayan birşey
 
VW gruptan ziyade bizim 3 silindir PD sistemle alakalı diye düşünüyorum ben, daha çok 3 silinidirden ama. Gaz vermeden kalkamayan tek dizel bu arabada gördüm zaten..
 
kalkıştaki ve geri vitesteki sarsıntı bütün arabayı sallıyosa şanzumanın rulmanı/prizdireği kırık olabilir..
 
Arıza yok, bizde standart :) hatta muhtemelen bu yüzden 1.4 TDI dizel otomatik yok..
 
Geri
Üst Alt