Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2008 Cordoba TDI geri vites ve sarsılma sorunu

mfatihli

Kayıtlı Üye
Katılım
12 Mar 2011
Mesajlar
33
Yaş
45
ARkadaşlar merhaba,

Bildiğiniz üzere bir süre önce aranıza katıldım ve hayırlısıyla dün seat 1.4 Cordoba TDI' ımı aldım. Araç oldukça temiz, ilk sahibi çok güzel kullanmış.

Lakin küçük bir kaç sorunum olduğunu düşünüyorum ama sizlerinde fikrini alayım dedim ;

Sorularım ;

1- Hiç bir vites geçişinde sorun yok, vitesleri 2 parmakla hafifçe iterek bile geçirebiliyorum lakin ; sorunsuz ve çok rahat bir şekilde aşağı bastırarak geri vitese atıyorum , bıraktığımda taaakk diye vites kendini yukarı atıyor, bu normal midir ?

2- Araç düz yolda kalkışlarda titreme yapıyor, yokuş yukarı ise baya sarsıntı yapıyor. Lakin 3000 devire kadar dolu gaz verip kalktığımda hafif bir titreme yapıyor ama sarsıntı yapmıyor. Debrijay bitiktir dedim ama bir arkadaşımın da ibizası var, onun arabasında da aynı şeyler var.

Bunlar normal midir ?

Şimdiden paylaşımlarınız için teşekkürler.
 
Araç hayırlı olsun güle güle kullanın sonunda aldınız:)Sarsıntı hemen hepsinde var ona ve değişik seslere alışırsınız zamanla.Geri vitese takarken debriyaja tam basmak gerekiyor bazen o çat diye sesi yapıyor ama bu ses çok aşırı değildir.

xx
 
Çok teşekkür ederim... :))))) hım evet hakkaten alışmak lazım. Sessiz bir arabadan buna geçince cidden korktum, ama normalmiş demek:)).. Birazda debriyaja alışmak lazımtabii, bugün yine denedim dik yokuşta, dolu gazla kalkarsam titreme ya da sarsıntı adına birşey yok.. Demekkiş kalkışta dolu gazla kalkmak lazım...
 
Geri
Üst Alt