Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2006 Seat İbiza için lastik seçimi

setnogrom

Kayıtlı Üye
Katılım
4 Ağu 2010
Mesajlar
4,744
Yaş
40
Herkese merhabalar forumda yeniyimdir ama faydalı bilgiler paylaşmaya yada yanlışlarımızı düzeltme açısından bilgilerimizi paylaşmakta yarar var.
Hep severim şu cümleyi 'öğrenebildiğim kadar bilgi' bu kadar felsefe yeter:)

Şimdi 2006 İbiza'm için lastik bakıyorum ve araştırıyorum sonuçlar şöyle;
Lastik ebatı 195/55/15
Bridgestone Adrenalin Potenza RE001;
Fiyatı 225 lira (Hizmetleri arasında nitro+balans)
Yol tutuşunun harika olduğunu biliyorum potenzalar hep 1 numaramdır fakat ibiza lastik ebatlarında potenzalar ses yapıyor ve yakıt tüketimi açısından rakiplerine nazaran geride!
Yol tutuşu+fren mesafesi+sağlamlık+güven vermesi bence mükemmel.
Yakıt tasarrufu yani salınımı kötü+gürültü ve konfort bunlar can sıkıyor gibi.

Michelin Energy Saver
Fiyatı 210 Lira (Hizmetleri arasında nitro yükleme+balans ayarı+Fren testi yani frenlerin uyguladıkları basınç değerleri ve farklılıklarının ölçümü+1yıl ücretsiz yol yardım)

Konforu iyi yol tutuşu tatmin edici yumuşak bir lastik aracı kullanırken gürültü olayı rakiplerine göre az.
Yakıt tasarrufu yani salınımı iyi, yılda kullanım şekline göre yarım depo yada 1 depoya yakın yakıtta tasarruf sağlıyor.
Fakat bu ebatlarda sağlamlık açısından sorunları var.Balon yapma yarılma gibi


Goodyearın Efficientgrip
Fiyatı 180 lira
(Hizmetleri arasında balans ayarı nitro+1yıl kaskolu lastikler bıçaklanma ve ters kapandışında her durumda değiştiriyorlar lastiği.)

Bu modelde dikkat çeken özellik kaskolu oluşu ve yakıt tasarrufu salınımı en iyi lastik ve yılda 1 depo yada 1,5 depo yakıt tasarrufu sağlıyor.
Fren mesafesi ıslak kuru zeminde yeterli aşırı performans aramanlar için.Konfor olarak çok sessizler rakiplerinden önde gibi.
Sağlamlık açısından michelin ile aynı ölçüde yumuşak bir lastik fiyat/performans olarak michelinden önde gözüküyor.


Lassa impetus revo
Fiyatı 190 lira
(Nitro ve balans ayarı.)
Bu lastikte konfor açısından performans açısından tatminkar fakat kullanıcıdan kullanıcı çok fazla farklar yaratıyor.Sert kullanıcılar için ilk zamanlar tatmin etmiyor ama 1000km yol yaptıktan sonra tat veriyor fakat 10 15bin kmden sonra lastik dengesizleşiyor hissedilir ölçüde performans sıkıntısı ortaya çıkıyor.
Lakin orta halli bir kullanıcı için bu lastikler bence çok doğru karar olur.Konforu iyi fakat yakıt tasarrufu açısından michelin ve goodyearın gerisinde

Bridgestone ve lassa aynı fabrikada üreliyor fakat şu detay çok önemlidir.
Lassa üretildikten sonra daha ticari bir lastik.Yani test aşamaları çok fazla değil seri üretiliyor karışık üretiliyor.
Bridgestone potenzalar çok özel tek tek üretilip test edilip tam performansla kullanıcıya sunuluyor.
Brisa kocaelide yakın bir arkadaşım çalışıyor kendisinin söyledikleri ve benim gördüklerim budur brisa hakkında!
ve potenzaların Japonya'da gelenlerinide bulursanız tadından yenmez!

continental conti premium contact 2
Fiyat 255lira
Bu marka Dünya'da en iyi 2 lastikten biridir herşeyi ile harikadır.Yalnız en büyük dez avantajı inanılmaz çabuk bitmeleridir.Fabrika değerleri 18000-20000km ömür veriyor.
Bu lastikte yok yok paranız varsa bunu alın derim ama rakibine göre çok çabuk bitiyor.



Sizce hangi lastik tercih edilmeli bana yardımcı olursanız sevinirim.Benim bilgilerim bu kadar yanlışlarım varsa lütfen düzeltiniz efenim.
Teşekkürler bol sohbetli forumlar.

xx
 
Adac test sonuçları doğrultusunda geçen sene 195 / 55 /15 ebadında Fulda Carat Progresso aldım. Ve gerçekten çok çok güzel bir lastik diyebilirim size. Yakıt tasarrufunu bilemiyorum arcımda bu lastiklerden farklı bir lastik kullanmadım hiç.
Kullandığım lastiğin dışında michelin lastik öneririm araçlarımızın sert yapısını azda olsa abzorbe edecek bir lastik sonuçta yapısı gereği yumuşak. Nokian lastikte sessiz ve yumuşak deniyor fakat namını duydum kendisini tecrübe etmedim.
 
Kesinlikle bristone adrenalin almada... Continental ve michelinden yana kullanabilirsin şansını ;)
 
reprezant bir arkadaşım var çok marka lastik kullanmış. en iyisi goodyear efficient grip olduğunu söylemişti. ayrıca yakın bir tanıdığım lastikçi goodyear çok iyi demişti.
 
bende alacak olasam good year alirim.. digerlerinde ise sicak bakacagim tek lastik michelin. gerisi ibizaya uygun degil -bence-.
 
bu ebatlarda fiyat yelpazesi zaten yakın işin güzel tarafı o..
bence Michelin..
 
Ben tercihimi Michelin'den yana kullanırdım..Zaten 1-2 ay içerisinde bende lastiklerimi yeniliycem ve Michelin alıcam kısmetse...
 
ben olsam michelin alırdım. Fakat ben GT RADİAL champıro bx aldım. şansımı denedim. fakat oldukça memnun kaldım lastiklerden. tavsiye ederim fiyatıda yarı yarıya. bu lastikler ile taşlı yolda sıcak asfaltta yüksek hızda ve yüklü olarak kullandım. yağmurda frenleme iyi; ayrıca su tahliyesi de güzel. lastiğe yakından gidip bakmanı tavsiye ederim
 
Aracımda daha önce Michelin vardı ve yol tutuşundan hiç memnun kalmadım. En ufak virajda araç arkasını bırakıyodu.
Şimdi Kumho kullanıyorum. Tanesi 100TL civarı.
Michelin alıp kabak gibi olana kadar kullanmaktansa, daha uygun ve kaliteli markalara yönelip sık sık değiştirmek çok daha mantıklı.
 
Fulda en çok memnun kaldığım lastik olmuştur.Tercih sebebim yol tutuşu,içeriye ses vermemesi,uzun ömrü. (50 000 km civarı)
 
Geri
Üst Alt