Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2005 Altea 2.0 tdi dsg nasıl bilirsiniz

görkem ağzından bal damlıyor belliki en az benim kadar sen de piyasayı takip ediyorsun. dediğin çok doğru kardeşim. abuk subuk özellikleri arabalardan çıkarken maaliyeti aşşağıya çekmek için uğraşırlarken belki bilerek belki bilmeden ford ve citroene koz veriyorlar. bu segmentte bir araba almaya karar veren insanların ilk tercihi citroen granpicasso oluyor. bir diğer rakibi ise ford smax. bu çok saçma bence ama maalesef bizim ulke insanımız böyle. bir ara ben bile pişman oldum. keşke diye. ama auto sohwda kafamdaki butun araçları inceleme fırsatım oldu ve karşılastığım manzara tam bir fiyasko. c4 granpicassonun arka diz mesafesi rezalet çunku araç 7 kişilik ne arka koltukta 2 yetişkin oturabilir nede orta sırada oturabilir arabanın iç dizaynını tamamen öldurmuşler bir de yetmezmiş gibi o daracık alana koltuk arkalarına ikide masa eklemiş zurnalar. ford hadi neyse bir nevze olsada yırtıyor. geniş ve ferah iç alanı var ama bu seferde koltuk ve konsol konumlandırması hatalı. orta konsol senden çok yukarda ve akraba oluyorsun. renault grand scenic ten hiç bahsetmiyorum bile tambir uretim faciası. dışardan baktığında kocaman içte sıfır bir araba. bu segmentte gerçekten bir araç almak istiyorsan en iyisi ya ford galaxy, ya altea XL yada chrysler grand voyager 2.8 crd alacaksın. bu 3 araç bu segmentte gerçketen ideal aile arabaları.
 
bu arada bagaj konusu biraz sıkıntılı bu arabalarda ama o sıkıntıyı gidermenin yoluda arka koltukları öne çekmek oluyor. bakın yatırmak değil ön koltuklardaki gibi bu arabaların arka koltuklarında da ray sistemi var. arka sırtlıklarıda ön koltuklardaki gibi sırt eğimi ayarlanabiliyor. ve dolayısıyla bagaj sorunu ortadan kalkmış oluyor. ben tavsiye ederim. .

2005 modellerde park sensorü , lastik basınç sensorü ve kaydırmalı arka koltuk maalesef yok.2006 ve sonrasında mevcuttu.
 
Arkadaşlar ben altea xl aracımı bir çok emsali araçlarla kıyaslamam sonucu özellikle tercih ederek aldım.. Bence Seat'ın şanssızlığı tanıtım hatası ve bazı bayilerin yanlış ve deneyimsiz eleman çalıştırmalarından kaynaklanıyor... Aracımı almadan daha araştırma aşamasın da uğramış olduğum yada telefon irtibatı kurduğum bazi bayi elemanlarından daha fazla araç hakkın da bilgi sahibi olduğumu anladım.. anlayacağınız bazı bayilerde çalışan özellikle satış temsilcilerinin keyfi davranışları seata çok zarar veriyor... Daha evvel almış olduğum Ford Focus C-max aracımı öylesine uğramış olduğum ford bayisine kaşla göz arası eleman aracı bana sattı bile.... ama şimdiki altea xl aracımı ben aldım bayilere kalsa o elemanlarla bana zor araba satarlardı... Aslında doğuş otonun bu konuya el atmamış olmasınada çok şaşırıyorum.....
 
Bu arabaya bende baktım , aldığım bilgiler bunlardır ;

araç sağ alt taraftan kaldırıma çarpmış, iki airbag de patlamış , iki radyatör değişmiş , sağ taraftaki salıncak kırılmış ve değişmiş . vites kutusu (dsg) alt kapağı kırılmış , ancak vites kutusun içi orjinlal kalmış sadece alttaki tabaka değişmiş, yapılan bı işlemler yetkili seat servisinde değil , tanıdıkları olan Honda servisinde yapılmış. ayrıca Honda servsindeki usta dsg den anlamadığı için dsg yi de ikitellide bi VW ustası yapmış ,ben bugun bu bilgeri edindim. aracı dışardan şahane duryor ancak bu tip kazalarda insanı soğutmuyor değil. araçla ilgili başka bi takım bilgilere sahip olan arkadaşlar varsa paylaşalım ki araçları alanlar zor durumlara kalmasın .
 
Bence gayet güzel fiyatı uygun gerçekten bi sıkıntısı yoksa o paraya değer bir araba hayırlısı olsun
 
Geri
Üst Alt