Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2004 signo plus toledomda tekleme var yardımlarınızı rica ediyorum

ykpklc

Kayıtlı Üye
Katılım
3 Kas 2011
Mesajlar
11
Yaş
34
aracımda az hissedilen bir tekleme var motor testte ikinci silindir tekleme olarak çıktı. beyin,bobin, elektrik tesisatı, enjektörler vb tüm sistemler kontrol edildi hiçbir sorun yok dediler. üst kapak sökülüp 16 supup, supap lastği supap kaydı hepsi değişti arıza yine düzelmedi. tekleme aracın içinden çok az hissediliyor egzoz dinlendiği zaman seri şekilde pat pat ses geliyo iki aydır bu şekilde göstermediğim usta kalmadı arızayı bulamadılar. yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür..
 
Çok zor bir durum, zira mekanik aksam, her türlü teşhisi/tamiri mümkündüri müspet ilimdir, yani bu kadar kontrol + üst kapak rektifiyesi sonrası aynı arıza aynen devam ediyorsa, yapılan işlemlerde hata var, zoru hangi işlemde hata olduğunu bulmak için , yine masraf yapmanın gerekliliği. Bu aracın geçmişi nasıl, kaçıncı sahibisiniz, ne zamandır sizde? Teklemenin başlaması ne zamana denk geldi?
 
Kendızını oncelıkle uyelerımız bolumunde tanıtırmısınız
 
Bütün parçaları bahsetmişsiniz ama en önemli olan buji ve buji kablolarını yazmamışsınız. ateşleme yapmıyorsa silindir tekler. Şayet bunlara baktırmadıysanız boşa masraf yapmışsıznız.
 
Bütün parçaları bahsetmişsiniz ama en önemli olan buji ve buji kablolarını yazmamışsınız. ateşleme yapmıyorsa silindir tekler. Şayet bunlara baktırmadıysanız boşa masraf yapmışsıznız.

16v lerde bujı kablosu yok.Çünkü distribitör yok.Bobin var.
 
yetkili servise götürdünüz mü.. götürmediyseniz bir de yetkili servis baksın..bu arada lpg felan yok demi..
 
tekleme sorununu buyuk ihtimalle ateşlemeden kaynaklanır
buyuk ihtimalle bujiden dir veya bujiye elektirik akısında problem vardır
benim basıma gelen bir olaydan ornek vereyim
2001 primera almıştık araç hasarlıymış sonradan toplanmış ama bujilere elektirik dagıtan ufak bir parca vardı o parcanın kapagı kaybolmus kendiside kazada zarar gormustu, biz arabayı yagmurdan sonra kullandıgımızda dogru duzgun calışmadı arabayı ertesi gun sanayiye goturdum. kayseride çok fazla bu arabadan anlayan olmadığı için sorduk sorustursuk bir elektirkçinin onune çektik
zaten o arkadaş toparlamış arabayı o parcadaki kablolar acıktaydı onları sardı dısardan slikonladı bir daha aynı hatayı vermedi,
senin araban daha modelli bizm arbanın km si 240 bindi muhtemelen km si daha azdır
bence senin vaktini bosa harcamışlar sen ya daha uzman birini bul yada tanıdık vasıtasıyla o eski ustalardan birine git ve daha iyi ilgilenmelerini sağla ve sorunun cözülene kadar aynı kişiyle muhattap ol iyi biriyse eninde sonunda sorunu bulacaktır
Ayrıcada mutlaka lpg li ise lpg ciylede goruş onlar genelde lpg ile alakalı bir sorunyok deyip seni hemen baslarından savmak isterler
 
öncelikle yardımlarınız için teşekkür ediyorum. ilk arıza verdiği zaman bobinler denendi beyinden gelen elektrik tesisatıda denendi sorun yok. araçta lpg var ondan olabilir dediler lpg tesisatını söktürüp bi süre benzinde kullandım yine değişmedi. geçenlerde tanıdık bi ustadan pc alıp araca bağladım biraz daha detaylı inceleyince ikinci silindirin bobinine gelen elektrik akımı sürekli değişiyo diğerleri sabit 0.0 şeklinde görünyor. tekleme bundan kaynaklı olabilirmi?
 
Geri
Üst Alt