Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2004 seat ibiza 1.4 tdi lastik seçimi..

cigaerkan

Kayıtlı Üye
Katılım
16 Ağu 2010
Mesajlar
20
Yaş
39
selamlar arkadaşlar.Arabamı yeni aldım lastiklerini değiştirmek istiyorum.hangi lastik ebatlarında ve hangi marka almalıyım..görüşlerinizi,yardımlarınız bekliyorum.saygılar
 
aracınız hangi jant büyüklüğünde ?
15" mi 14" mü 16" mı ?

mesela 15" ise 195 / 55 /15
 
sen büyütmek isiyorsan onun hesaplaması var orjinal örçülere göre büyütüyorsun
oran hesabı..bir yerden büyürken bir yerden küçülüyor.
markaya gelince tabi herkesin fikri ayrı da olsa michelin- bridgestone olacak.
ama benim fikrim beni bağlar eğer spor yay ile alçaltma yapacaksan ve sert spor amortisör kullanacaksan..michelin yumuşak kalır türkiye yollarından sebep.çok bozuk yollarımız olduğu için lastikleri hırpalama eskitme olayın daha kolay olur..tabi bu benim fikrim..
ama çok sert lastik alırsansan da bütün yoldaki her şeyi hissedersin..buna göre karar vermek lazım..
ben yeni lastik aldım 4 tane ne çok sert ne çok yumuşak arasında ve nitrojen bastım..
bundan önce hava yollu yönlü asfalt vardı ve sert bir lastikti güzel yol tutuyordu ama bütün ses içerde idi..şimdi gene yönlü su kanalı da var nitrojen bastım yumuşaklığı hissediyorum. nitrojenden dolayı sürtünme azaldı özellikle uzun yolda bunu hissediyorsun..marka yazmıyorum marka yazılanlar sonrası kafanda oluşacak zaten
ama ilk yazdığım markalar zaten en çok konuşulan ve en iyileri diyebilirim..
çin malına yaklaşma..onun dışındakiler tartışılır..
 
evet jant ölçün kaç önce onu belirtmen lazım.
15 ise 195-55-15
16 ise 205-45-16
17 ise 205-40-17
lastik markası olarak 15 inç lastikte gt radial diye bir marka var gayet uygun fiyatlı ve yumuşak lastik. çok yakın bir arkadaşım 1.4 tdi da kullanıyor ve çok memnun. 16 ve 17 inçte uygun fiyatlı ama iyi lastik olarak kumho tavsiye ederim.
 
Merhaba;
Ebatları değiştirmeni hiç tavsie etmem 195 55 15tir ölçün.
Alacaksan michelin energy saver yada goodyear efficientgrip al derim ve brigestone'dan uzak dur!Özellikle potenzadan!(potenza 1 numaralı lastiktir fakat bu aracın lastik ebatlarında ses konforsuzluk sorunları can sıkıyor)

xx
 
arkadaşlar tesekkürler verdiğiniz bilgiler için.michelin energy saver aldım 195/60/15 lastik vardı üzerinde.bayidende bunun uygun olduğu söylendi.aynı ebatlarda aldım.
 
ibizanın orjinal ölçüsü 195-55-15 dir. siz 60 yanak takarak lastik çapınızı orjinalinden daha büyütmüş oldunuz. hız ibrenizde hata payı olacaktır. mesela hız ibresi 90 gösterirken aslında yaklaşık 95 le gidiyor olacaksınız.
 
ayrica 60 yanak kullandiginiz icin araciniz normalden daha az km yapacaktir.
 
Geri
Üst Alt