Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2003 modelden başlayıp 2012 seat ibizaya kadar gelen 3 aylık yolculuk.

grafmaster

Kayıtlı Üye
Katılım
1 Ocak 2013
Mesajlar
17
Yaş
41
Merhabalar,
Foruma henüz bugün üye oldum. Üye olmadanda biraz gezinti yaptım gerçekten bilgi amaçlı güzel bir forum olmuş.

Yolculuğa gelince. bundan 3 ay öncesi bir araç almaya karar verdim elimdeki peşin para ile 2003 model araçlara bakmaya başladım. tabi araç konusunda çok fazla bir bilgiye sahip değilim daha öncesinde aile fertlerinin araçlarını kullanmışlığım var ancak hiç kendi aracım olmamıştı. Araba araştırmaları sonucunda çok kişinin lafına baktım herkes birşeyler söyledi. tam bir araç beğendim 12000 tl civarındaydı. onu alana kadar 2 bin ver şunu al dediler. rakam 14 bin oldu. sonra onu almaya karar verdim. başka birisi ona 14 bin vereceğine 14 ü veren 17 yide verir şunu al dedi. sonra tam ona karar vermişken başka birileri 17 yi veren 20 de verir dediler. sonra tam 20 lik aracı alcam o araba şöle böle bunu al dediler. o dediklerine baktım o araç şöle böle 3 bin daha ver 20 veren 3 bin daha verir dediler 23 bin lik arabaya karar verdim sonra onada bahane buldu başkaları en sonunda bir akrabam 23 bin verene kadar 25.500 seat toledo var full 2005 model dedi tam anlaştık alacam büyük çoğunluk o araç tutulmadı elinde kalır dedi vazgeçirdiler. kafamın tası attı kimseyi dinlemiyorum sıfır araç alıyorum dedim. Aklımada ilk önce polo geldi. Antalyada Ww bayisine eşimle gittim pololara baktım. eşim poloyu hiç beğenmedi açıkcası benim hoşuma gidiyordu. sonra yan tarafta seat ibizayı gördü eşim ( kendisi benim gibi araçtan hiç anlamaz ) süpermiş filan dedi. ibizanın yanına geldim açıkcası görünce birden poloda soğudum. bilmiyorum belki polo mükemmel bir araç olabilir. ben teknik olarak araçtan anlamam. ve daha fazla kimsenin sözünü dinleyecek halimde kalmadığından. Seat ibiza 1.4 referance i aldım geçtim. Kimseyede seat ibiza nasıl araçtır diye sormucam çünkü gene bu araca bişey bulucaklar. ve ilk araç alımında şunu anladımki araç alıcaksanız kimsenin sözünü dinlemeyin kalbinizin sesini dinleyin derim :)

Araç beni tatmin eder diye düşünüyorum çünkü en son bindiğim araç babamın 1999 model palio suydu :)) benim araç ile ilgili merak ettiklerim var. mesela yılda 10 binden fazla km yapmıcam. ve ben bu araca 8 sene binerim. yaklaşık 80 bin yapar satarım. sizde lpg taktırmam doğru olurmu ?

Yazımı okuyan herkese teşekkürler. Kazasız belasız sürüşler.
 
Aracın hayırlı olsun..eğer dediğin km.yapacaksan lpg kendini bile amorti etmez hiç girme lpg işine aracın değerinide yitirmezsin
 
Aracın hayırlı olsun,hoşgeldin:hosgeldin: lpg takmana gerek yok yılda 10.000km yapıyorsan oynama arabanla derim :eek:key:
 
hayırlı olsun yeni aracınız, kalbinizin sesi sizi doğru yola sürüklemiş :eek:key:
 
aracın hayırlı olsun ıkıncı el arac alacak her arkadas sıfıra yonelmıstır ıstedıgını bulamayınca bızde abıme arac alırken 10bınle basladık 18bıne kadar cıktık azdaha sıfır arac alıyorduk 30bıne :D
 
kardeş senin yaşadıklarının hemen hemen aynısını bende yaşadım. tek farkla ben 18000 ile başladım. en sonunda sıfır polo alacaktım. izmirde kalmamış. ikinci eli yoktur diye seata hiç bakmamıştım. ama birden karar değiştirdim ve bende senin gibi sıfır ibiza aldım. ikimizde uzun yıllar kazasız belasız bineriz inşallah. hayırlı olsun..
 
Yılda 10 bin km için lpg taktırmaya değmez...
 
aracın hayırlı uğurlu olsun ibrahim kazasız belasız inşallah, aramıza da hoşgeldin bu arada yılda 10 bını geçmem diyorsan benzinli arabanın keyfini sür bulaşma lpg ye
 
Geri
Üst Alt