Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2001 Leon ABS ışığı

METEGE

Kayıtlı Üye
Katılım
27 Şub 2014
Mesajlar
51
Yaş
46
Sevgili arkadaşlar ; aracı yeni aldım tanımaya çalışıyorum, araçta ufak bir kusur gözüme çarptı. Kontağı açtığımda göstergede ABS ışığı yanmıyor, yalnız araçla sert fren yaptım ABS çalışıyor. Benim bildiğim ve gördüğüm kontak açtığında ABS yağ akü airbag vs birkaç lamba yanar ve sistem kontrolünden sonra söner, sadece akü lambası yanar çalışınca o da söner. Yalnız benim araçta ABS kontağı açtığında yanmıyor. Dün petrolde karşılaştığım bir 2001 Toledo sahibinden rica ettim kontağı açtı kapattı ABS yandı ve söndü, yine 2001 leon sahibi arkadaşa rica ettim onda da aynısı oldu. Acaba benim göstergede lamba mı patladı. Bir de rica etsem bir arkadaş kontak açınca yanan ışıkları resimleyip buraya koyabilir mi, en azından hangi ışıklar eksik bende onu görürdüm, zaten araca ince ve delikli deri Bora direksiyonu ve göstergeye krom halka takacağım o esnada direksiyon ve gösterge sökülmüşken yaptırırım.. Belki de sigorta sorunudur bilmiyorum yardınmınızı rica ediyorum. Teşşekkür ederim şimdiden verilen cevaplar için :)
 
ABS çalışıyorsa sıkıntı yoktur. ABS ile ilgili sıkıntı olsaydı da, o göstergedeki ABS ışıgı sürekli yanardı. Sizde bir sıkıntı yok gibi ama kafanız rahat olsun diye özel servise ugrayın bilgisayara baglasınlar. Bir hata varsa çıkar orda.
 
Hacı hoşgeldin , aracın da hayırlı olsun. Akü'yü bi kontrol et istersen . Benim polo da başıma gelmişti gerçi o sürekli abs ısığı yakıyordu. Akü değişince düzelmişti. Cezmi abinin de dediği gibi Dursun (genius) bilir bu sorunu.
 
Gostergede ampulunuz patlamis ola bilir yada vag tan isigi kapatmis ola bilirler sensor hata felan vermis ola bilir eskiden bundan sebep bu tip islemler yapiliyor ama sorun sayilmaz ufak bir istir ?

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
İyi dilekleriniz ve araçtaki soruna el attığınız için teşekkür ederim hepinize. Haftasonu hallederim inşallah....
 
Video çektim az önce ama atamıyorum telefondan üzgünüm. Gösterge panelinin tam ortasında yanıyor bi 3 sn kadar çalıştırmadan önce.. Siz bi VAG-COM a bağlatın aracı haftasonu ;) şimdiden geçmiş olsun


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
 
Normal de kontağı açtığınızda abs ışığı yanar, sistemi kontrol eder ve problem yoksa söner, varsa sürekli yanar.
1-ya arkada ışık tarafındaki led/ampul de problem var
2-önceden sürekli yanıyordu da kapattılar
 
Yarın vag'a bağlayacağım ne olduğu belli olur umarım. Yalnız İsmail bey devamlı yanması ABS de bir arızanın olduğunu ve çalışmayacağını gösterir, benim araçta ABS çalışıyor üç dört kere denedim özellikle. Sanırım sizlerin dediği gibi sorun lamba patlamış. halledeceğiz artık yoksa hakikaten sorun olduğunda anlamak mümkün olmaz.
 
Akşam üzeri VAG'a bağladık araçta ABS sorunu yok sadece gösterge ile ABS beyni arasında iletişim problemi var yani sorun ya kablo ya da ampul anlaşıldı. Vag ile sistem kontrolü esnasında ABS ışığı yanmadı tahminen lambası patlamış. Problem çözüm aşaması dışında anlaşıldı yani :)
 
Geri
Üst Alt