Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2001 İbiza 1.6 signo, Acil görüşleriniz

eengineer

Kayıtlı Üye
Katılım
20 Ağu 2010
Mesajlar
580
Yaş
40
Arkadaşlar, 2001 (60.000 km) 1.6 signo bir ibiza alsam;


  • yakıtı nasıl olur,
  • motor parçaları vw mi yoksa, henüz seat durumundamıdır,
  • kullanan varsa görüşleri...
  • Fiyat olarak ne eder?

acil bekliyorum, çok teşekkürler.
 
emre yetişşşşş:)

kayseriden emre arkadaşımız konuyugördüğünde açıklayıcı bir bilgi verecektir.
 
selam ; ibiza signo kullanıcısıyım.
aracım 2000 model , gayet donanımlı ve performans olarak da tatminkar şehiriçi kullanım için.
donanım olarak ;
-çift airbag
-abs
-4 cam otomatik
-içeriden kontrollü merkezi kilit ( kilitleme ve açma)
-aynalar elekttrik ısıtmalı ve elektrikli ayarlama fonksiyonu..derinlikli
-DİJİTAL klima :D ...auto modu da var , duruma göre ayar yapabilirsin sıcak soğuk vs.
-cd-aux girişli Teyp,kasetçalarlı ama ":("
-anlık tüketim,menzil,ort. hız,ort. yakıt tüketim değerlerini gösteren Yol-bilgi ekranı
-koltukları maalesef deri döşeme değil fakat , gayet güzel desenli koltukları var kumaşları da gayet güzel
-sis farları ( ön , arka )
-yükseklik ayarlı Farlar
-yükseklik ayarlı Sürücü koltuğu ... yolcu koltuğunda yok.

yazdıklarım SIGNO'lar için geçerli.
Stella bu donanım unsurlarının çoğunu taşımaz.

Parça sıkıntısı çekmezsin.AKL motor kodun var.GOLF 4 ,BORA , OCTAVIA , LEON MK1 gibi araçlarda kullanılan motordur.Yürüyen aksamı POLO denilebilir her zamanki gibi.
piyasası da güzeldir.Güzel bir araç alırsan yıllarca biner , hatta anılarını anlatırken "güzel ve tatlı arabaydı" diyerek hafif bir tebessümün olur :)

saygılarımı sunarım.Hayırlısı olsun :)
 
Arabayı serviste 101 nokta kontrolüne sokun, sıkıntı olacak olanlar hangileri deyip sahibiyle görüşüp hangilerini yaptırmanız gerekir onu konuşun, fiyatı anlaşın, alın ve kullanın :) O derece yani :)

Yol testini mutlaka yapın, en az 10-15 km kadar kullanın aracı... Ses olayını ölçün, klimasını çalıştırıp deneyin... Triger setinin ne zaman değiştiğini vs öğrenin... Daha ne diim :) Zaten Rousher araç hakkındaki tüm bilgileri vermiş :)
 
Arkadaşlar, 2001 (60.000 km) 1.6 signo bir ibiza alsam;


  • yakıtı nasıl olur,
  • motor parçaları vw mi yoksa, henüz seat durumundamıdır,
  • kullanan varsa görüşleri...
  • Fiyat olarak ne eder?

acil bekliyorum, çok teşekkürler.

Seat 94 yılında VW bünyesine katıldı, bazı parçaları İspanya' da üretim olabilir, bu kafanızı karıştırmasın İspanya' da VW' nin fabrikası var. Aracın parçalarında VW-Audi-Seat-Skoda amblemleri göreceksiniz ;)

2001 model ve 60k da olması resmen bir hayal.. Hani mümkün olabilir ama ancak bi Almancı veya yaşlı bir teyze arabası olacaktır. Bunu da vites körüğü ve sürücü koltuğu oturağı kapı tarafındaki yükseltiye bakarak anlarsınız. Bir de pedallara... Pedallar alt taraftan soyulmamışsa, koltuğun bahsettiğim yükseltisinde kırışık oluşmamışsa (oturup kalkarken baldırın geldiği yer, genelde bükülmeye bağlı kırışır) veya vites körüğünde topuzun altı deri dökmeye başlamamışsa ( değiştirilebilir, bu olasılığı unutmayın) araç orjinal OLABİLİR. Niye olabilir derseniz bu dediklerim temiz binilmiş 100k' daki İbiza'da da olmaz...

Neyse, konuyu karıştırmadan fiyatı da verelim. Aracın şu an ki piyasaya yazılabilecek değeri 15500-16000, ama 11 yaşındaki arabayı alacak olanlar LPG ararlar, bunun olmaması bazı müşteriler için fiyat kırdırma yolu olabiliyor. 15'e gider derim. Alıcıysanız, binecekseniz 15000 'e almaya çalışın. Ki söylediğim bu rakam orijinal 60.000 km' de olması durumunda geçerli. Normal bir ibizanın ederi 14.000 TL


Yakıt olarak ise benzinde 45-50 krş görürsünüz :) Manuel ise bu 40 krş da olabilir. Ama lpg' de 28-30 krş'u geçeceğine ihtimal dahi vermiyorum. Lovato- LandiRenzo- BRC gibi kaliteli kitlerle daha aşağı da olabilir. Motoru bildiğiniz Bora-Golf-Leon-Toledo motoru. AKL ve AEH serisi... 100 bg 148 N.m Tork, manuelde gidişi çok güzel.


Fiyat fazla gelmiş olabilir ama piyasa fiyatından bahsediyorum. Üst kasa 1.4 almaya kalksanız 15-16'ya bulabilirsiniz ama temiz olur mu onu Allah bilir...
 
Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkürler, SCW budur yahu :) bir sayfada arabanın MR'ını çektiniz. :eek:key: Çok sağ olun, alırsam bir lpg ile bu iş olcek gibi... olur olur neden olmasın :):):)
 
LPG candır.
LPG'de güzel bir ayar 1'e 1 yakarsın valla :) 1litre benzin 1litre lpg gibi anlamında dedim :)

güzel bir kontrolden sonra , tadından yenmez :)
keyiflidir ayrıca , orta devirleri güçlüdür.
AKL motor VW'in ürettiği en sorunsuz motorlardan ayrıca.
8V yapısı en uygun LPG motorudur , araştırmalardan dolayı diyorum bunları ;)

hayırlısı olsun , güzel haberlerini bekliyoruz :)
 
TDI' dan Hitler'e düşmek üzecektir ama yine de hoş arabadır... Alacağınız aracın göğüs panelini iyi inceleyin ama... Teybi sağlam mı, kasetçaları çalışıyor mu, düğmeleri sağlam mı? Çünkü bu aracın TEK kötü yönü teybin ve klimanın bir arada olduğu göğüstür... Bir de manuellerin vites topuzu :)
 
vay vay SCW döktürmüş yine paylaşım için herkese teşekkürler arkadaşımızında kafasındaki soru işaretleri kalmış ne güzel
 
Geri
Üst Alt