Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2001 İbiza Signo - (Resimli) İç Kapı Kolları Onarımı ve Renk Değişimi- PlastiDip Performix

mturkmencekic

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2015
Mesajlar
85
Yaş
33
Arkadaşlar merhaba,
aracımı aldığımda kapı kolları boyanmıştı fakat işçiliği çok kötü idi. Hatta resmen duvar boyası ile boyamışlar ve kendi kavlayan kaplamasını zımparalamadan boyamışlar, sert dokunuşlarda boya ufalanıyo ve alttan siyah renk kötü görünüyordu. :)
Hal böyle olunca boş bir anımda ön kapı kollarını söktüm ve işe koyuldum. Sadece zımpara ile boyanın katı kalın olduğu için çok zor ve zaman alıcı oluyodu.(Malum duvar boyası ince ufalanmasın diye kalın atmışlar.)
Bende boya sökücü kullandım. Sıvı kostikle boyayı sökmeye çalıştım sökmedi onun yerine, Polisan Remover ve filli boyanın boya sökücüsü işimi fazlasıyla gördü...
Lâkin gene de zımpara istedi boya sökücünün yaktığı boya kalıntıları kolların üzerinde kalıyo çünkü, ayrıca boya atmadan önce yüzeyin temiz ve pürüzsüz olması gerekir ki yapılan iş düzgün çıksın. Boya sökücünün eritip yanmış naylon görüntüsü verdiği kolları güzelce zımparaladım.
Alttaki 3. resimde görünün kırık ve kaybolmuş parçanın boşluğunu hızlı yapıştırıcı ile doldurdum ve orjinal şeklini verdim...




Yukarıdaki resimde ilk baştaki sarı benden önce boyanmış hali ve boya sökücü uygulanmış hali.



Yukarıdakinde zımparalanmış hali.



Yukarıdakinde ise sökülmeden önce kırılmış ve eksik parçalı kapı kolu...



Bu resimde ise parçası tamamlanmış onarılmış boyası sökülüp zımparalanmış hali...



Arkadaşlar şimdilik bu kadar. Haftada bir gün iznim olduğu için boyamaya fırsatım olmadı konuyu açayım istedim ufak bi zamanım varken devamını en kısa zamanda halledip burda sizlerle paylaşacağım.
 
Ellerine sağlık usta...daha da güzel olur ins..sende bu yetenek varken...
 
Eline sağlık başlamak bitirmenin yarısıdır derler ellerine sağlık boyaya biraz da vernik ekle parlaklık katsın güzel olur

kurye ile elden teslime verildi
 
baya kötü olmuş be hocam. ama boyanınca mükemmel olacak.
 
Eline sağlık başlamak bitirmenin yarısıdır derler ellerine sağlık boyaya biraz da vernik ekle parlaklık katsın güzel olur.

kurye ile elden teslime verildi

Evet işin eziyetli kısmı bitti, şimdi sadece plastidip spreyle boyamak kaldı. İzin günüm Cuma fırsat bulursam Cumadan önce boyarım. Akşam 7 gibi işten çıkıyorum karanlıkta boyamak istemiyorum. Ama ilk fırsatta halledeceğim.
Plastidip üzerine vernik tutarmı bilmiyorum. Bendeki boya mat. Parlak vernik atsak hem dayanıklılığını artırır. Hemde görsel olarak göze hitap eder ama verniği tutarmı acaba, yoksa boyayı mı yakar ? Güzel fikir boyayı bitireyim bi denerim merak etmedim değil.


baya kötü olmuş be hocam. ama boyanınca mükemmel olacak.

Evet ilk başta bende çok korktum parçalar gitti yenisini bulabilirmiyim acaba diye, sonra zımparalayınca sorun kalmadı :) Eyvallah..
 
Geri
Üst Alt