Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2 kardeş 2 farklı yerli oto tasarladı..

Lejyoner

Administrator
Katılım
11 Eki 2010
Mesajlar
9,069
Yaş
46
[h=2]İki kardeş tasarımcı Evrim Özgün ve Evren Özgün, yerli otomobilin tasarımının da yerli olmasını istedikleri için 2 farklı tasarım yaparak üretim için destek aramaya başladı.[/h]


spacer.gif

Geliştirdikleri 2 tasarımın tescilini alan 2 kardeş, daha önce geliştirdikleri ‘Atmaca’ isimli süper spor otomobilin üretimi için de yurtdışı bağlantılı bir firmayla sözleşme imzalamış durumda.
İşte iki kardeşin tasarladığı iki yerli oto
2003 yılında Hacettepe Üniversitesi İç Mimari ve Çevre Tasarımı bölümünü bitirdikten sonra otomotiv tasarımına yönelerek profesyonel anlamda çalışmaya başlayan iki tasarımcı kardeş, daha sonra İtalya da düzenlenen bir yarışmadan kazandıkları ‘otomobil tasarım diploması’ aldı. Evrim ve Evren Özgün kardeşler şunları anlattı:
“Bazı firmalara konsept ve üretime yönelik tasarımlar yaptık. Bunlar içinde Karsan, Otokar, Hema gibi büyük şirketler var. Şu an yaptığımız tasarımlardan bazıları üretilmiş durumda. Bunlar arasında, minibüs, otobüs, traktör ve otomobil bulunuyor. 2008 yılında Jan Nahum’un kurduğu Hexagon Studio da tasarımcı olarak New York Taxi projesinde çalıştık. Şu an serbest olarak tasarım yapmaya devam ediyoruz. Son olarak süper sporbir otomobil olan ‘Atmaca’yı geliştirdik ve tescilini aldık. Üretim için sözleşme imzaladık.”

Kaynak...

 
tasarım hoşmuş gerçekten. de atmaca nedir ya şu kuşlardan bir kurtulamadık.
 
Gerçekten isim atmaca olacaksa sıkıntı yaratır,bu arada yerli otomobilin motor bloğunda kullanılacak çeliğe kadar yerli malı olması planlanıyor..
 
birinci resim güzel diğer resmin ön tarafını beğenmedim
 
Geri
Üst Alt