Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2 haftalık sanayi öyküsü...

ugurcoskun28

Kayıtlı Üye
Katılım
5 Eyl 2009
Mesajlar
493
bir varmış bir yokmuş benim 1.6 16 v 2002 model 170.000 de bir toledom varmış.neyse sadete gelelim;
2 hafta önce lpg (landirenzo blue sistem) biraz sorunlu diye bakıma götürdüm.2 enjektör değişecek dediler.tamam dedik.sonra eve geldim.
sabah okul giderken saat 6.15 sıcaklık:2-3 derece arıza lmbsı yandı araç teklemeye başladı.dedim yine bobin gitti.ustaya gittim pc ye bağlandı 2 ve 4. bobin gitmiş.tamam değiştir dedim.1 gün arayla 2. bobin 2 defa değişti.en son servisten orjinal aldım.yine lamba yaktı.sonra tüpçüye giitim.aracımı adam gibi yapın öyle verin diye kızdım.sonra kayserideki ustayla görüştüler diğer 2 enjektörde değişecek dediler.tamam dedik.parasından çok sıkıntısı beni hasta etti.deim parçayı takın ama size para vermem ancak araç düzelirse ödeme yaparım dedim.5-6 gündür araç iyi bazen devir ssati dalgalanıyor.boğaz kelebeğini temizletmiştim bir kere daha adaptasyon yaptırcam.şimdide araba sıcakken 5-4-5 sn geç alıyor.ne yapmam lazım.yorumlarınızı bekliyorum.
bu arada bu arabaya hangi buji kullanmalıyım numarası ile yazarsanız sevinirim.usta bosh plus taktı nosunu hatırlamıyorum.
 
Öyle iki gün arayla çipli arabalar bile bobin yakmıyor.. O işte bir gariplik var ama 16V motora biraz uzağım eskilerden bazı arkadaşlar çok iyi bilirlerdi (kullanıcıları) onlar olsa sıkıntıya dair bir fikirleri olurdu ama ben bu konuda biraz cahilim geçmiş olsun umarım en kısa zamanda düzelir..
 
anladığım kadarıyla siz aracı kayseriden aldınız, arıza için götürdüğünüz ustada kayseride lpg yi takan ustayımı aradı ?
 
yok abi kayseriden almadım aracın lpgsi istanbulda takılmış galiba.ana merkezi aradım derdimi anlattım onlar gaziantepdeki bayi ile görüştüler.
 
kayserideki ustayla görüştüler derken ne için görüştüler ve kayseriyle bağlatısı nedir aracın ?
 
G.Antep sorumlumuz ile irtibata geçin size yardımcı olmaya çalışır. Var onun bildiği bi kaç yer orada
 
abi tekrar konusmadık son durum ne oldu şuan sıkıntı kalmamıştır inşallah
 
şimdlik skıntı yok gibi.ama araç ısınınca geç çalışıyor acaba yanlış bıji mi taktık.boğaz kelebeğini yine adaptasyon yaptırcam inşallah düzelir...
 
ugur gaziantep te nereye götürüyorsun arabayı ben yeni aldım pek tanıdığım usta yok..
 
Geri
Üst Alt