Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2.el toledo mk2 alma

crosser

Kayıtlı Üye
Katılım
17 Eyl 2016
Mesajlar
1
Yaş
37
Öncelikle herkese merhaba aranıza yeni katıldım.
2000-2005 toledo almayı düşünüyorum. Birkaç soru var kafa takılan yardımcı olursanız sevinirim.

1.Kronik bir sıkıntısı var mı ?
2.Modeller arasında ne gibi farklıklar var ?
3.Esp her modelinde var mı ?
4.ikinci el toledo alırken tavsiyeleriniz ve önerileriniz nelerdir ?
 
Bende 2004 model signo var, 2002 model ve üzeri 16v 2002 altı 8v. Alırsan 16V signo paket al. Kronik bi problem görmedim 1 yıldır. Kullanıma bağlı genelde dijital klima ekranınında mürekkep yayılması yapabilir, esp benimkinde var diğerlerini bilmiyorum. Kafana takılan olursa yaz


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
toledosu olanlar cevap verecektir...bazılarında gizli esp var..benım cordobanın esp sigortası bile var,gizli paket yapmışlar zamanında vs....toledo bircok linea,clio vs aractan bınlerce kat daha iidir...
 
2005 beri 2004 model toledo stella techno var bugune kadar benim canımı sıkan sadece bu arabada kapı switch arızalanması ve kapıyı açtığında iç ışıkların yanmaması 2 kapısında bu problem var cevremdeki kullanıcılarda da bu problem vardı. bugune kadar ufak tefek ağrızası oldu genellikle yıpranmaya dayalı pilastik parçalarını değiştirdim 12 yaşında araba ondan başka bakımdan bakıma servise gittim.
 
@kfy cezmi baba eski toledocudur

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Hocam öncelikle daha önceki aracınız nedir ona göre birşey söylemek istiyorum ben 2000 model 1.9 tdi passattan toledoya geçtim biraz sıkıntılı bir durum heleki 8 valf olunca ben aracı alalı 1 yıl kadar oldu başıma gelen en önemli sıkıntı boğaz kelebeği sıkıntısı bir türlü düzen tutmadı gitti orijinal parça aldım 800 TL sonrasında düzeldi başka şuana kadar her aracinki gibi sorunlar var bu arada biraz daha üst sekment araçtan gececekseniz konforu çok fark ediyor bilginize ama genel olarak güzel araç sonuçta 2000 2005 model araba nede olsa birşeyler yapılması gerekli.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Öncelikle herkese merhaba aranıza yeni katıldım.
2000-2005 toledo almayı düşünüyorum. Birkaç soru var kafa takılan yardımcı olursanız sevinirim.

1.Kronik bir sıkıntısı var mı ?
2.Modeller arasında ne gibi farklıklar var ?
3.Esp her modelinde var mı ?
4.ikinci el toledo alırken tavsiyeleriniz ve önerileriniz nelerdir ?

Ben de 2000 model tdi toledo var, ilk sahibiyim (hala ve ısrarla), bu yıllarda pek çok marka aracı da şirket aracı olarak kullandım... bu aracı motor performansı, yol tutuşu, fren sistemi bakımından hala çok rekabetçi. Kaporta ve boya hiç sorunsuz (sürekli açık otoparkta olmasına rağmen), yakıt tüketimi şehiriçi köprü geçişli 7,8lt, şehirdışı performansı kullanım ile 5,8lt/100km.

1. Kronik sıkıntıları: ön cam açma mekanizmaları, kapı kilitleri en önemli sık sorun çıkaran parçaları. Orijinali ile değiştirince en az 2-3 yıl gidiyor.
Çok yağmurda Ön kapı eşiklerine su toplanabiliyor, ön sağ taraftan içeri su alabiliyor. düzenli takip edip su tahliye kanallarındaki tıkanıklıkları açtığım için içeri su girme sorunu Benim hiç başıma gelmedi.
10 yıldan sonra değişen veya bakım yapılan önemli parçalar: turbo revizyonu, klima kompresörü, klima iç radyatörü, baskı-balata, dpf/katalizör.

Düzenli ve orijinal parça kullanarak yapılan yağ / filtre değişimi motor ömrü ve performans için çok önemli.

Sürekli şehiriçi kullanım dizellerde özellikle kurum birikmesi kaynaklı sorunlar yaratabiliyor: Enjektör kurumlanması kaynaklı siyah duman, EGR valf sorunları, turbo sağırlaşmadı, sabah ilk çalışmada gecikme. Ben bunları kısmen "carbon clean" ve yakıta enjektör temizleyici katarak aştım. Bir de motor yakıt girişine taktığım mıknatıs çok iyi verim sağladı.

Bu yaz bir sorun yaşadım: bazen marş basıyor, motor çalışmıyordu... kontağı açınca ısıtma buji sarı ışığı göstergede hiç yanmazsa çalışmıyordu. sorun 109 nolu röle - enjektör/ısıtma buji rölesindeymiş, ustasını buluncaya kadar biraz kurcaladık ama 70TL'ye haloldu.

2. Bendeki signum modeli, 2000'de tarihte üretilmiş ortalama bir araç çok iyi donanımlı: otomatik klima, katlanır ısıtmalı aynalar... vb. Aynı yıllarda üretilen Benzinli modellerin çok yaktığını ve lpg ile iyi performans vermediğini duyuyorum (subap sorunları çıkabiliyor)

3. ABS ve fren sistemi çok verimli... ama ESP yok bildiğim kadarıyla

4. Düzenli Servis ve yakıt tüketim kayıtlarını görebilirsen çok iyi olur. İlk sahibinden bulabilirsen ideal olur.

Umarım bu bilgiler işine yarar.
 
bende de 2003 signo var esp olup olmadığını nasıl anlarım
 
2004 toledom var 1.6 signo plus diye geçiyor ancak aynalar katlanır değiş aynaları katlanır yapbiliyor muyuz
 
Geri
Üst Alt