Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2. el cordoba alırken?

coccinea

Kayıtlı Üye
Katılım
12 Eyl 2011
Mesajlar
238
Yaş
40
arkadaşlar yaklaşık 15 gündür 1.4 TDI S-Rider veya Stylance arıyorum.. Şimdilik bir iki seçeneğim var 2006 model üstü olsun diyorum ancak bütçe de ucu ucuna yetiyor. Yıllardır toyota kullanıcısıyız toyotanın bütün püf noktalarını yıpranan yerlerini iyi bilirim ancak; şimdi cordobaya bakarken kullanan arkadaşlardan yardım istiyorum. cordoba da özellikle dikkat etmem gereken noktalar nelerdir? kronik hale gelmiş çözümü pahalı olan ne gibi noktaları vardır?
 
Kronik arıza 2006 da makyaj gelmeden önce camı tutan clipslerin kırılmasıydı... çok problemli bir araç değildir kendisi... ön takımı biraz yumuşatmak için ufak bir modifiye yapmak gerekiyor 70-80 lira maliyetle.. salıncak burçları değişiyor..

Araçta test sürüşü yaparken 2500 ile 3500 arasını dinleyin gazlayınca basınçlı hava kaçıyor gibi bir ses geliyorsa turbo arızası olabilir..
 
yaz olması sebebi ile fiyatlar uçuk biraz.sabredebiliyorsan bir kaç ay sabret derim ben.+siyah alma temizlemek zor.şekli güzel ama:eek:key:
 
ben 4 senedir kullanıyorum yaklasık 100bin km yaptım henüz bakımları harici 5 kuruş masraf açmadı o yüzden kronik diyebileceğim hiçbir sorunu yok. ama cordoba ve ibizalar süspansiyon bakımından sert ama sınıfındaki araçlara göre güvenlidir yol tutuşu iyidir cordoba alacak olanlara sadece buna dikkat etmesini öneririm hele ki toyota gibi yumuşak süspansiyonlu bir arabadan cordobaya geçecek olursanız esneklikten ödün vereceksiniz aksi halde her sert çukurda biyer koptu yada kopacak gibi hissedersiniz....

1.4 tdi ile yakıt tüketimi denemelerimle ilgili cok konu var sitemizde 3.1 lt ortalama ile kullandıgım zamanlar oluyor yeri geldiğinde 1661 km yol yaptıgım zamanlar oldu bir depo mazot ile yani son derece ekonomik bir araç tavsiye ederim.
 
Süspansiyon problemi de bir nebze Cupra salıncak burcu ile çözümlendi diyebiliriz. Ben kullanıyorum bu şekilde.
 
arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim ilgilerinize. bi ön araştırma yapmıştım bu araç hakkında süspansiyon sertliği ve cupra salıncak burcu yazılarınızı okumuştum. neyseki deneyimli ve ışık tutacak olanlar var bana :) tekrar teşekkür ederim. Cordoba almaya kesin kararlıyım ki; sanırım 3 vakte kadar aranıza katılmış olacağım. araç inşallah düzgün çıkarda araba aramaktan kurtulmuş olurum böylece. ilanlarla uyuyorum ilanlarla uyanıyorum :)
 
alacagınız arabanın ilanını koyarsanız daha net yorum yaparız
 
ben 5 aydır kullanıyorum 10bin km yaptım şimdiye kadar herhangi bir sorun yaşamadım gerçi hoş sorun yaşamak içinde 10bin km az Ama herhangi bi sıkıntı olacağını zannetmiyorum taş gibi araba :)
 
arkadaşlar bugün itibariyle arabamı aldım :)
2008 model 1.4 TDI Stylance model aracım. Şeker beyazı diye geçiyo sanırım. artık bende aranızdayım. yorumlara çok teşekkür ederim.
 
hayırlı olsun.bende bu hafta yazlık bakıma götürcem klima gazına falan vs kontrol ettircem malum yaz sıcak olur :eek:
 
Geri
Üst Alt