Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2,0 tdi performans

sedat0027

Kayıtlı Üye
Katılım
12 Ara 2011
Mesajlar
234
Yaş
41
Merhaba arkadaslar.benim leon a yazılımdan baska performans acısından neler yapılabilir ? Yazılım yapıldı 2 ay oncesine kadar.simdi ne yapabiliriz bi fikirlerinizi almak isterim.simdiden tesekkur ederim....
 
Turboyu buyut Sedat abi :) Ben anlamiyorum cok fazla bu isten ama olur sanirsam. Gerce senin ne tarz bi degisiklik istedigini bilmiyorum.:)
 
kim ne derse desin sprint booster... anlık tepkimeleri müthiş veriyor chip yazılımına bile bu yüzden ihtiyaç duymuyorum. Kendi aracımda var son derecede memnunum yaptığım en iyi iş :)
 
Sprint booster sadece yanıltmaca yöntemi serbay.Yarım bastığında tam algılayan bir alet.Bu yüzden yakıt canavarı.Modları var üstünde ama o paraya gerekli bir parça değil.

2.0 tdi a yazılım sonrasında yapılacak en güzel şey ya hybrid bir turbo (üstündekinin başka bir modelle birleştirilmesi ile yapılıyor) ya da direk gt2260 koyup devam etmektir.Turbo masrafının dışında yeni yazılım da yapılacak,intercooler büyütülecek.Egzoz sistemi de yenilenecek.Yalnız enjektörlerinin ne kadar destekleyeceği muallak.Yetmemesi durumunda enjektör de büyütmek gerekicek.
 
araçta gaz tepkisi gayet iyi veya daha iyisine binmediğimden bana öyle geliyor :)
turbo işlemi aklımdaydı fakat bu kadar parça değişiminin gerektiğini bilmiyordum.
 
yol tutuş biraz düştü haliyle.tork epey yükseldi o yüzden sanırım(406 NM) birde lastiklerim biraz eski.yakında potenza s001 e geçicem o zaman düzelir diye düşünüyorum.
 
benim yazılımdan sonra gözlemlediğim ( yazılım yapalı 60bin km oldu ) fren ve yol tutuşun artan performans için zayıf kaldığı. bence özellikle virajlar için yol tutuşu arttırmayı düşünün.
 
benim yazılımdan sonra gözlemlediğim ( yazılım yapalı 60bin km oldu ) fren ve yol tutuşun artan performans için zayıf kaldığı. bence özellikle virajlar için yol tutuşu arttırmayı düşünün.

Yazılımdan sonra yol tutusu azalmaz.Arabanın tepkılerıne gore haeket etmek gerekır.stock bir cupra ile gırılen viraj,yazılımlı bır cupra ile gırılen vırajdan fark yaratması ıcın farklı kullanım sekıllerını on plana cıkarmak gerekır.Araba gaza basıldıgında daha fazla sarması yol tutustan zıyade aktarımla alakalı bır durum olur.Arabaya coilover da takılsa ARB leri de değisse bir şey fark etmez düz yolda.Pist ele alın,100 ıle donebılecegınız vıraja her zman 100 ıle gırmenız gerekır.Yazılım sonrasında vıraja 100 ıle gırebılmenız ıcındaha onceden frenlemenız lazım.Buna baglı olarak frenlerın yetersızlıgı zaten gundeme gelecektır.Ama 100 ıle aynı sekılde vıraja gırdıgınızde stock nasıl cıkarsa yazılımlı halı ıle de oyle cıkıcaktır.yazılım sonrasında yol tutustan zıyade gunluk hayat ıcınde frenlerı guclendırmek daha mantıklı bır hareket olur
 
mantık çerçevesinde zaten yazılım sonrası yol tutuşunun değişme ihtimali "0" Can'ında dediği gibi kapasitesi üzerinde bir viraja girme yeter :D
 
Geri
Üst Alt