Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

195/55/r15 Lastik Öneri

pc_qopat

Kayıtlı Üye
Katılım
27 Ağu 2009
Mesajlar
46
Lastikler artık miladını fazlası ile doldurdu sesten durulmuyo içerde :) Bugün yarın lastik alıcam fakat hala karar veremedim ...
Forum içinde benzer konular vardır fakat güncel olarak bende bi sorayım dedim :)

Herkes bir şey sölüyor bende en güzeli karar vermeden önce tecrübe sahibi kişilere danışayım dedim :)
 
size önereceğim en güzel ve en sessiz lastik NOKİAN dır...reklamı olmayan bilakis reklam paralarını kalitesine yansıtan finlandiya üretimi bir çok eşsiz teknolojik özellikleri barındıran bir lastik markasıdır...
yabancı lastik test sitelerinde de hep kış olsun yaz olsun yüksek derecelere sahiptir...
Nokian Lastikleri sitesinden modelleri inceleyebilirsiniz uygun olanını araştırın..
başbayisi kormetal lastik diye biliyorum...karar sizin hayırlısı olsun...
 
ADAC' ın websitesinde karşılaştırmalar bakabilirsiniz... Parasına göre çok güzel lastiklerdir. Bir çok kaliteli markaya fark attığı söyleniyor (testlerde de öyle) mesela buradaki satıcı michelin de satmasına rağmen "%20 daha uzun süre gidiyor " diyor. Ama i3 almayın, en azından H serisi olsun ;) Ben de alacağım bu haftasonu kısmetse... 185/60/14 için 130 tl fiyat verdi.
 
Şu anki aracımda Hankook K110 var, daha önceki aracımda Michelin energy saver vardı. Hangisi derse Michelin :eek:key:
 
ben kış lastiği için çok araştırma yaptım lastiğin mucidi goodyear da karar kılmıştım...
sonra bi baktım kış lastiklerinde test birincisi açık ara önde nokian mış kullanıcılarda diğer markalara göre acayip farklı diyor...
haa şu an aracımda iğrenç sertlikte kalitesiz kesinlikle hangi modeli olursa olsun adi bridgestone var kaç sefer kaydım üreticinin tamamen maliyete bağlı kullandığı markadır...
yaz lastiklerinde de silika karışımı olsun boncuk tel yapısı olsun nokian Z G2 modelini kesin alıcam bana göre ve testlere göre adi fransız michelinden çok üstün ve uzun süreli kullanım vaad eden kaliteli bir lastiktir...
 
aracıma 6 ay önce bridgestone ecopia almıştım. yol tutuş olarak çok tatminkardı. ancak aracımın sertliğine ve yol sesine katlanamayınca 5 aylık lastiklerimi verip, üstüne parasını da ekleyip nokian H aldım. inanılmaz farkı o zaman hissettim. ısrarla ve ısrarla tavsiye ederim. 1 aydır kullanıyorum sessizlik ve konfor salınımı harika.
 
feridun fiyat olarak görebileceğimiz bir yer var mı? Fiyat karşılaştırması yani
 
değerli yasin abiciğim;
ben kış lastikleri A3 modeli için soğukta 275 fiyat aldım tabi 2 ay sonra sıcakta daha ucuza alıcam verdiği fiyat michelin bayisiydi ona göre ucuzdu...
başbayisi kormetal lastikte nette ki satışları daha pahalı kış olsun yaz olsun 25-50 tl daha farklı amacı da bayileri koruma fiyat politikası izliyor takdir ettim...ama sitesinde ki yan bayilerden araştırıp hatta antep usulü görücü kızıştırma gibi birbirlerine fiyat kırdırarak almak en güzeli bilmem benim fikrim...ticaret huyum biraz sert ve acımasızdır kışlık kıyafetimi bile yazın alırım...kredi kartı kullanmamak en güzeli banknot nakit her zaman fark ettiriyor...:)
 
Nokian Z G2 [h=2]Cool performer[/h] Nokian Z G2 Alman otomobil derneği ADAC tarafından tam not almış ve tavsiye edilmiştir. " ADAC judgement testlerine göre''.
Hızlı sürüş için tasarlanmış Nokian Z G2, zorlu koşullarda zorlu rakiplerini geride bırakıyor.Nokian Z G2 sıcaklık dalgalanmaları veya yağmurdan korkmuyor. Z G2'nin sürüş tepkileri kesin ,özel ve sessizdir.
Sportif arabalar ve hızlı sürüş için tasarlanmış Nokian Z G2 UHP kategorisine aittir ve en üst sınıf binek otomobil lastikleri arasındadır.
Nokian Z G2 talepkar ve ne istediğini bilen kullanıcılar düşünülerek üretilmiştir. Nokian Z G2’nin klasman birincisi (top-of-the-range) performansı en son AR-GE(RD) mühendislik çalışmaları ışığında, modern üretim teknolojisi yardımıyla sağlanmıştır.
Nokian Z G2’de kullanılan ana yenilikler; çok katmanlı sırt profili yapısı, nano-silika bileşiği ve yeni sırt profil geometrisi : Nokian Cool Zone Concept, ( serin bölge konsepti); yol tutuş ve dengesini geliştirir, kavrama, kolay kontrol altında tutulabilme, ıslak zeminde mükemmel kavrama ve dayanıklılık sağlar. Buna ek olarak, önemli ölçüde lastiğin gürültü seviyesini , yuvarlanma direncini ve ısı üretimini azaltır.
Nokian Z G2’nın dış katmanı yeni bir silika bileşimine sahiptir. Nokian Cool UHP Silika, ıslak zeminde, tüm sıcaklıklarda mükemmel yol tutuş sağlar. Yeni bileşği aynı zamanda zeminde seyrederken ortaya çıkan gürültüyü verimli bir şekilde azaltır; sessiz ve keyifli bir sürüş vaad etmektedir.

Yeni lastik geometrisi : mükemmel kullanım özellikleri

Nokian Z G2’nin yenilenmiş sırt profil tasarımı düz gidiş istikrarının artırır, özellikle virajlarda, şerit değiştirmede, ani hızlanmalarda ve ani dönüşlerde güven verir. Bu özellikler Nokian Z G2’yi en zor durumlarda bile kullanımı kolay bir lastik yapar.
Görünüm ve tasarım konusunda , Nokian Z G2 asimetrik iç-dış sırt profil desenine sahiptir .Özellikle yüksek hız için üretilmiş dayanıklılık gerektiren lastikler için açık merkezli sırt profil tasarımı en iyi teknik çözüm olduğunu kanıtlanmıştır

Daha fazla güvenlik, kaygısız ve konforlu sürüş

Sürüş Güvenliği Göstergesi (DSI), sırt profili merkezi hattında yer alır ve ana oluk derinliğini gösterir. Yağmurda Güvenli sürüş için lastiğin iyi durumda olmasını gerekir. Suda kızaklama (aquaplaning) riskini azaltmak ve en önemlisi; önlemek için.Ana oluklar en az 4 mm derinliğinde olmalıdır.
Nokian Z G2’nin kenar yanağı lastik basınç kullanım hakkında öneriler için bilgi alanına sahiptir. Doğru lastik basıncı, araç kullanımını kolaylaştırır , lastik hasarlanma riskini en aza indirir ve yakıt tüketimini azaltır.
Nokian Z G2 zararlı ve sağlıksız olan yoğun,arındırılmamış yağlar içermez. Nokian Lastikleri tesislerinde imal edilmiş tüm ürünler , örneğin Nokian Z G2, saf, arındırılmış yağlar ve minimum çevresel etki düşünülerek üretilmiştir.
 
değerli yasin abiciğim;
ben kış lastikleri A3 modeli için soğukta 275 fiyat aldım tabi 2 ay sonra sıcakta daha ucuza alıcam verdiği fiyat michelin bayisiydi ona göre ucuzdu...
başbayisi kormetal lastikte nette ki satışları daha pahalı kış olsun yaz olsun 25-50 tl daha farklı amacı da bayileri koruma fiyat politikası izliyor takdir ettim...ama sitesinde ki yan bayilerden araştırıp hatta antep usulü görücü kızıştırma gibi birbirlerine fiyat kırdırarak almak en güzeli bilmem benim fikrim...ticaret huyum biraz sert ve acımasızdır kışlık kıyafetimi bile yazın alırım...kredi kartı kullanmamak en güzeli banknot nakit her zaman fark ettiriyor...:)

Bi bakalım araştırayım bende nasıl bişeydir. :)
 
Geri
Üst Alt