Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

195 55 15 lastik basinci

white54

Kayıtlı Üye
Katılım
24 Ocak 2012
Mesajlar
13
Selam arkadaşlar,

İbiza reference aracımı 14 " lastiklerini 195 55 15 Lassa impetus Revo lastiklerle değiştirdim ve 15" dj marka jant aldım.

Aracımın depo kapağında lastik basınç bilgisi olarak önler 33 psi arkalar ise 30 olarak gösterilmiş. Ben lastik boyutlarının değiştirdiğimden basınç değerleri ne olmalıdır.Yardımcı olursanınz sevinirim. Değerli bilgileriniz için şimdiden teşekkürler.

Birde Lassa İmpetus revo kullanan arkadaş varsa, lastik nasıldır. Ben pek araştırmadan aldım.
 
arkalar 30 önler 31 yada 32 yapıyorum yıllardır ama şöyle birşey var 13 jant 155/80R13 olan aracada aynı havayı basıyorum :)
 
bana göre en standart ölçü dört lastiğin havasının aynı ve 32 olmasıdır...
geçen sene bende aynı kapakta yazan önleri 35 arkaları 32 yapmıştım önlerde yıpranma fazla oldu yer değiştirip uzman lastikçi tavsiyesiyle 32 yapıp nitrojenledim....
 
Aracın motoru önde olduğunda ağırlık merkezide öndedir ve ön lastiklere daha fazla yük gelmektedir. Yükün dengelenmesi için önlere daha fazla hava basılır diye düşünüyorum.
 
Geri
Üst Alt