Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

17 milyon araca çip takılacak artık her adımımız izlenecekmiş

fatihyksel

Kayıtlı Üye
Katılım
20 Şub 2012
Mesajlar
1,487
Yaş
32
Sonunda arabada bile izleyecekler arkadaş.

[h=1]17 milyon araca takılacak[/h][h=2]Kanun tasarısına göre, araçların plakasına çip, ön camlarına ise barkodlu etiketler yapıştırılacak. Sistemle karayollarında seyreden tüm araçların hareketleri adım adım izlenebilecek.[/h]










Güncelleme:04 Mart 2013 11:59

otomotiv2.jpg





Bugün gazetesinde yer alan habere göre; Emniyet Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı projeye göre, araç plakaları çipli olanlarla değiştirilecek. Tescile kayıtlı tüm araçların iki plakasına "kriptolu" çip, ön camlarına ise "barkodlu" etiketler yapıştırılacak. "Elektronik Araç Kimliklendirme ve Araç Takip Sistemi" adlı projede sistem, radyo frekansı ile tanımlama teknolojisi temelinde çalışacak. MOBESE ile Karayolları Genel Müdürlüğü'nün otoyollardaki güvenlik kameraları sisteme entegre edilecek. Böylece karayollarında seyreden tüm araçların hareketleri adım adım izlenecek.

FAİLLER HEMEN YAKALANACAK

Karayolları Trafik Kanunu'nda değişiklik öngören tasarının TBMM'de kabul edilmesinden sonra hayata geçirilmesi öngörülen proje ile 17 milyon 33 bin 413 araç plakası değiştirilecek. Çipli plaka sistemi; terör, kaçakçılık, asayiş gibi suçlara karışan faillerin kısa sürede yakalanması ile ölümlü yaralamalı kazalarla sonuçlanan trafik ihlallerinin en aza indirilmesini sağlayacak. Sistemin etkin hale getirilmesinin ardından devlet büyükleri gibi önemli kişiler ile emniyete tahsisli araçların durumları karayollarında daha rahat değerlendirilebilecek. Barkodlu etiketleri araçların camlarına sadece yetkili personel yapıştıracak.

PLAKAYI EMNİYET BASACAK

Cama yapıştırılacak etikette araçların şase numarası yer alacak. Güvenlik nedeniyle çipli plakaları Emniyet Genel Müdürlüğü üretecek. Proje ile birlikte "sabit" plaka uygulamasına geçilecek.

YABANCILAR DA TAKİP EDİLECEK

Proje ile gümrükten geçiş yapan yabancı plakalı araçların camlarına takılacak etiket ile ülke içindeki güzergahlarının takip edilmesi de hedefleniyor. Bu konuda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan görüş alınacak.
Araç sahiplerinden bazıları uygulamaya olumlu bakarken, bazıları ise ‘An be an takip edilmek hoş bir durum’ değil diyerek soğuk baktı. Düzenlemenin zorunlu olup olmayacağı ise henüz netleşmedi. Yeni plakalar da vatandaşlara yaklaşık 20 TL’ye mal olacak..

 
afedersiniz ama kı............zada taksınlarda ne yapıyoruz ne ediyoruz orayada taksınlar bu nedir yaa arkadaş b......... çıkardılar artık yaa

emniyet'in var bilmem neyin var banane arkadaş kim kimi öldürdüyse git bul işiniz bu değilmi asayişi sağlamak zanlıları yakalayıp adalete teslim etmek
 
Bu uygulama dunyanin pek cok kosesinde var. Harika acikcasi. Trafikte usulsuz arac kullanarak digerlerini riske sokanlar daha dikkatli olacak elbette cezalarda bunu desteklemeli. Ingiltere'de her arac CCTV tarafindan izleniyor, yanlis donusm yasakli yerde yol kenarinda duraklama,hatta yaya gecis zamaninda aracin yaya gecis alaninin isgal etmesine dahi cezalar buyuk.(£120den basliyor).Isvicre, Isvec, Fransa hep ayni..
 
Ya yapamazlar öyle şeyler onları ne ilgilendirir arabayla ne yaptığımız. Pasaportlarıda çipli yapıcaz dediler kaç sene oldu halaa yapılacak. Yalan dolan boşverin yok öyle birşey. Yaparlarsada yuh derim yani her harekette izlenmezki arkadaş onları ne ilgilendiriyor.
 
Hem mantıklı hem mantıksız...işini doğru düzgün yapanlar bi nevi fişlenecek ama kötüye kullananların mekanları belli olacak.
 
İngiltereye benzemeye başladık arkadaş yandık :D
 
Bu 10 senelik iş öyle yaptım olduyla olmaz.. yada olur Bütçeya para lazımdır..
 
Ya yapamazlar öyle şeyler onları ne ilgilendirir arabayla ne yaptığımız. Pasaportlarıda çipli yapıcaz dediler kaç sene oldu halaa yapılacak. Yalan dolan boşverin yok öyle birşey. Yaparlarsada yuh derim yani her harekette izlenmezki arkadaş onları ne ilgilendiriyor.

Hasan bey Pasaportlar zaten 2 yıldan beri çipli geçen sene ben yurtdışına çıkmak için çıkardım
 
Geri
Üst Alt