Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

120 km geçince motor sesi

Volkanaktas

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Kas 2011
Mesajlar
20
Yaş
48
Arkadaşlar seat altea 1.6 referance. malum araba 8 valf. sorunum 120 km hıza ulaştıktan sonra motordan ses geliyor. bu normal mi? motor daha fazla bağırıyor
 
8v mpi motorlar için o ses normal hocam. motor çok fazla bağırıyor
 
ses 16 v lere göre fazla ama çok çok rahatsız edici bir seviyede olmamamlı
 
Teşekkürler arkadaşlar.Öğretmen arkadaşlarla yarış yaptık 120 km ye kadar çok sessiz aslında iyi ( eğer arıza değilse) surat yaptırmıyor. 120 barajını geçince ses baya artıyor
 
Duyup görmeden yorum yapmak yersiz bence en kısa zamanda ustanızla bir test sürüşüne çıkmanızı tavsiye ederim...
 
Sıkıntı Yok Hocam dikkat Edersen 120 den Sonra Devir ibresi 4 binleri Aşıyor bütün motorlatr 4 bin devirden sonra baırmaya başlar ama devir bandı geniş olduu için kafana takma o normal sesi o aracın fakat motorun normal sesinden başka şeylerde işitiyorsan gökhan abinin tavsiyesine kulak vermeni öneririm;)
 
Benim altea da aynı 140 dan sonra ses normalleşiyor ustamda öyle demişti zaten
 
Ben 5 yıl 2006 model Toledo kullandım aynı motor 102 bg 8v, 120 de ses yapıyor, sonra ses azalıyor. 120 de 5nci viteste yaklaşık 4000 devirde olmalısın. Yani bu motorun max tork seviyesi civarı. Ses belki de bu yüzden artıyor, ama sonra da azalıyor.
Herşey normal..
 
Geri
Üst Alt