Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

112'yi Gereksiz İşgal Edene 1 Yıl 3 Ay Hapis

biLaL

Kayıtlı Üye
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
1,579
Yaş
41
Konya 2. Sulh Ceza Mahkemesi, 112'yi gereksiz yere arayarak rahatsız edenler için emsal teşkil edecek bir karara imza attı.

Mahkeme, 112 çalışanlarını saatlerce meşgul ederek 3 kadın telefon operatörüne sözlü tacizde bulunan bir şahıs hakkında, Ceza Muhakemesi Kanunu'na(CMK) göre 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Sanığın ayrıca tüm mahkeme masraflarını karşılamasına hükmedildi. Mahkemenin kararı 112 çalışanlarını sevindirdi. Yetkililer, bu karardan sonra gereksiz arama sayısının azalacağına inanıyor.

Olay, 2009'un Eylül ayında meydana geldi. Doğanhisar ilçesinde yaşayan Cemal A. (23), İl Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Başhekimliği Komuta Kontrol Merkezi'nin 112 numaralı telefonunu arayarak, operatörlere cinsel içerikli sözler sarf etti ve hakarette bulundu. 112'de görevli üç operatör kayıt altına alınan telefon konuşmasını bir CD'ye aktararak Cemal A. hakkında Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Başsavcılık, sanık hakkında kamu davası açılmasına karar verdi.

Konya 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Cemal A., savunmasında birkaç defa 112'yi aradığını kabul etti. O gece alkol aldığını iddia eden sanık, telefonda ne söylediğini bilmediğini ileri sürdü. Mahkeme, 112 kayıtlarını tek tek inceledi ve sanığın suç tarihinde kamu görevlisi olan üç operatöre hakaret ettiğine hükmetti. Hakim, Cemal A.'yı CMK'nın ilgili maddesine göre 1 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın birden fazla kişiye hakarette bulunduğunu dikkate alan mahkeme heyeti, cezayı artırarak 1 yıl 3 aya yükseltti. Sanığın sabıka ve sosyal durumu göz önüne alınarak aynı suçu bir yıl içerisinde tekrar işlememesi şartıyla cezası ertelendi.
 
teşekkürler..

112 ile ilgili olaraktan..10 gün kadar önce yakın bi arkadaşım tanıklık etmiş, Acıbadem'de Mc'in önünde bi hatun jipiyle bi motoru altına almış motorun sürücüsünde bişi yokmuş sadece hafiften şoka girmiş ama önemli olan nokta hatun insanlara 112'nin telefonunu bilen var mı diyo soruyomuş..gülsen gülünmez.. :rolleyes:
arkadaş kimsede bişi olmadığını da anlayınca hatuna 118'den açıp öğrenebilirsiniz diyip yoluna devam etmiş..işte buna çok güldüm.. :D :D
 
kadın sağlam şaşırmış :)
 
Geri
Üst Alt