Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

1048 kişi kılını kıpratmadı, göz göre göre öldü..

Floydian

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
1,978
Yaş
34
İngiltere'de yaşayan 42 yaşındaki Simone Back, intiharını Facebook üzerinden ilan ettikten sonra hap içerek hayatına son verdi. Back'in 1,048 arkadaşının intiharı önlemek için hiçbir şey yapmaması ise gözü yaşlı annesini isyan ettirdi.


Back, 25 Aralık'ta Facebook'ta durumuna, "Bütün haplarımı içtim, yakında ölmüş olacağım. Hoşça kalın" yazdı.

Facebook'taki bazı arkadaşları yazdıkları yorumlarda Back'i yalancılıkla suçlarken, bir kişi de bunun kendi tercihi olduğunu söyledi.

Back'ten haber alınamaması üzerine dairesine giren polis 17 saat sonra genç kadının cansız bedenini buldu.

ANNESİ İSYAN ETTİ
Back'in annesi, kızının intiharı karşısında "arkadaşlarının" kılını bile kıpırdatmamış olmasına isyan etti.

Anne Jennifer Langridge'in ise kızının mesajı yayınlamasından bir gün sonra olaydan haberi oldu.

Langridge, "Ertesi gün arkadaşlarından biri 'kızına yardım et' mesajı gönderene kadar olanlardan hiç haberim yoktu" dedi. Langridge, kendisi engelli olduğu için evden çıkamadığını ve bu yüzden de hemen polisi arayıp durumdan haberdar ettiğini söyledi.

Back'in arkadaşlarından Samantha Pia Owen da Back'e yürüme mesafesinde oturanların bile yardımcı olmak için hiçbir şey yapmadıklarını anlattı.

Owen, "Herkes sanki her şey normalmiş gibi tartışmaya devam etti. Bu kişilerden bazıları Simone'a yürüme mesafesinde oturuyor. Eğer içlerinden birisi bilgisayar başından kalkıp evine gitmiş olsaydı, belki de Simone ölmeyecekti" dedi.

Alıntı: Hürriyet..
 
intiharı duyan için komik yapan için çok ciddi bişidir..
arkadaşları "banane" de demiş olabilir..hee tabii tabii diyip sallamamış da olabilirler gayet de şaka vs. sanıp..
 
ıntahar edıcek olması bıle resmen reklam,yok face e yazmısta kımse ılgılenmemıstı.gercekten olmek ısteyen bunu zaten soylemez kımseye.gunumuz sacmalıklarından bırı
 
ilginç ama bencede isyan edilecek bir durum buraya böyle bir konu açılsa bir üye bunu söylese eminim en uzakta olan bile birşeyler yapardı onun arkadaşları adam değilmiş
 
en azından amacına ulaşabilmiş
 
ilginç ama bencede isyan edilecek bir durum buraya böyle bir konu açılsa bir üye bunu söylese eminim en uzakta olan bile birşeyler yapardı onun arkadaşları adam değilmiş

sunu dusunmek lazım buraya oyle konu acıcak kadar acız ınsanların uye olmadıgını dusunyorum gorkem :) olsa mutlaka seferber oluruz burdakı samımıyet facebook da olamaz :)
 
öncelikle merhumun ailesine ve dostlarına (zannediyorum ki yok ama yine de eklemek istedim) Allah'tan sabır diliyorum..

sonrada şunları eklemk istiyorum..
kimseyi suçlamak doğru olmaz.. her gün neler neler yazılıyor facebook'a.. her yazılan gerçek olsa....
o yüzden arkadaşlarının tepki vermemesi biraz da arkadaşlık ilişkilerine bağlı.. ama furka'nın da dediği gibi amacına ulaşmış..
oldum olası sevmedim şu faceboku; böyle şeyler okudukça iyice sevmiyorum :kizgin:

ayrıca konu bizim foruma gelince, buradan biri konu açarsa ben yok hap içtim birazdan ışığa gidiyorum, yok ipimi bağladım birazdan tabureyi devireceğim falan.. kendisini bir şekilde ulaşmaya calışırız diye düşünüyorum :confused:
 
aynı olayın benzeri geçen günlerde ekşisözlüktede oldu. yazarlardan biri boğaz köprüsünden kendini atacağını söyledi, ama atmadı. ingilteredeki adam amacına ulaşmış ama ekşisözlükteki resmen diğer yazarların vicdanıyla oynadı.
 
İntihar eden adam seçimini yapmıştır. 1042 arkadaşın çoğu da Farmville vs. arkadaşıdır. 100 tanesini yüz yüze tanıyorsa ben bir şey bilmiyorum.
 
face yi, gerçek yaşam ile karıştırıp, bunu haber yapanın normal kabul edilmesi, bence daha vahim.
 
Geri
Üst Alt