Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

%100 Elektirikli Araçlar Hakkında

GRKMSRGL

Kayıtlı Üye
Katılım
29 Ağu 2009
Mesajlar
5,250
Yaş
36
Artık günümüzde elektirik motorlu araçlar yaygınlaşmaya ve hatta Türkiyede üretimine başlandı yaz aylarında seri üretimi yaplılacak olan bu Elektirikli araçlar %100 elektirik tüketimi ve sıfır emisyon ile yollarda olacak bu sayede petrol zamları umurumuzda olmayacak sizin bu konudaki yorumlarınız nedir? Yakın zamanda bu araçlarla trafikte dolaşacak olmamız hakkında ne düşünüyorsunuz? Araç değiştirmeyi düşünenler biraz daha bekleyerek %100 elektirikli otomobillere yönelmeli mi?
 
onada elbet bırse bulurlar ınsanları zora sokucak kızdırıcak ..
 
Valla az önce biryerde okudum pil senin olmayacakmış kiralayacakmışsın mesela fluence için araç satış bedeli 56 bin TL diyor aylık 79 euro pil kirası varmış 100kmde gece 1.5 lira gündüz ise 2.5 lira harcayacak diyordu.

3 dakikada akü değiştirme istasyonları Danimarka ve İsrail'de başlatılmış yoksa 6-8 saat şarj süresi var oda kötü yanı
 
ne sacma 60 mılyara yakın para verıp alıcam arabayı bıde her ay 150 lıra cıvarı kıra odıcem... bence bu olay perıyodık bakım gerektırmedıgı ıcın para kazanmak amacıyla duzenlenmıs... 6 8 saatte kımse beklemez pıl dolsun dıye kısacası suan cıksa tutmaz :)
 
birde bildiğim kadarıyla 200 km civarı yol yapabiliyor bir bataryayla..uzun yolda kullanılamaz bu araçlar..
 
Aslında mantıklı ancak servis açısından tatmin edici olurmu bilmiyorum. Bi yanmalı motor gibi değil sonuçta , çok farklı bi mekanik sistem.

Önümüzdeki sene vergi düzenlemelerinde Pil vergisi çıkar buna demedi demeyin :)
 
alacam batarya bitecek girecem bataryacıya reno pili dicem adam şimdi bitti diyecek..sonrada beklersen abi çocuğu bi koşu gönderip aldırayım diyecek....
falan filan..petrol şirketleri zaten işe el atmış baştan üretebilirsin ama bizi zarara sokma...yoksa üretirtmem demiş belli olmuyo mu..ben zaten 200 liraaylık benzin harcıyorum..yemişim emisyonunu..
gündüz 2.5 gece 1.5 da neyin nesi..tedaş mı bu sayaçla mı çalışıyor..
geceyi gündüzü hesaplayan bi meret mi koyacaklar içine. taksi mi bu...türkler bulur çaresini gündüz gece yazar iş değil sevmedim ben bu işi
 
abi gündüz gece olayı aynen dediğin gibi yani şarjı eğer gece yaparsan 100kmsi 1.5 tl ye gelecek tüketiminin gündüz yaparsan 2.5tl ye gelecek

hızlı şarj olayı varmış yada batarya takaslama olayı var sanırım 3 dk da değişim dediğine göre
 
benzin zamları biter elektrik zamları kalkar o çok daha tehlikeli evde akşamları oturduğumuz odanın ampülünü bile yakamaz hale geliriz :)
 
ben bataryamı kimseye vermem ilk şarzzını nasıl yaptı bakalım :)
 
Geri
Üst Alt