Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

10 gün 10 gece su altında yaşayacak

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
090830-su%20alt%C4%B1%20rekor.widec.jpg


Beylikdüzü Sualtı Sporları Kulübü Başkanı Cem Karabay, 10 gün 10 gece su altında yaşayarak, ''Scuba ile Su Altında En Uzun Süre Yaşama Dünya Rekoru''nu kırmak için akvaryuma daldı.

Cem Karabay, rekor denemesine 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nde başladı.

Beylikdüzü Migros Alışveriş Merkezi'nin otoparkında özel olarak yaptırılan dev akvaryuma girmeden önce yakınlarıyla kucaklaşarak vedalaşan Karabay'a çevrede toplanan vatandaşlar da alkışlarıyla destek verdi.

Rekor denemesini Saat 19.40'da başlatan Karabay, akvaryum içinde Türk Bayrağı çıkararak gazetecilere poz verdi.

Karabay, ''Su altında 10 gün 10 gece'' hedefi ile Jerry Hall'un 121 saatlik, Namık Ekin'in 124 saatlik, David Blane'in 172 saatlik rekorunu kırarak, bu süreyi 240 saate çıkarmaya çalışacak.

Akvaryum içinde 9 Eylül 2009 tarihine kadar yaşayacak olan Karabay, yeme-içme, uyuma, spor yapma gibi tüm ihtiyaçlarını su altında giderecek. Karabay, normal hayatta nasıl yaşıyorsa su altında da hayatına öyle devam edecek, televizyon izleyecek, hatta özel ekipmanlarla egzersiz bile yapacak. Rekor denemesinde, Scuba kuralları çerçevesinde sırtında tüp taşıyacak olan Karabay'ın, ağzında da regülatör olacak. Ortalama 75 dakikada bir dalış tüpü değiştirecek olan Karabay, rekor süresince en az 200 tüp kullanacak. Cem Karabay'a 10 gün 10 gece boyunca, Namık Ekin ve nişanlısı Samuray Kalkan ile Karabay'ın öğrencilerinden oluşan 32 kişilik ekip 24 saat destek verecek.

Dünya rekoru denemesi süresince de Karabay için 2 sualtı hekimi, 2 uzman hekim ve bir ambulans hazır bekletilecek. Özellikle, Cem Karabay, geceleri uykuya daldığı zaman 2 kişi nefesini kontrol edecek. Akvaryumun suyu devamlı değiştirilecek. Karabay, kas erimesini önlemek için de sürekli egzersiz yapacak.

Cem Karabay'ın dünya rekoru denemesini gerçekleştireceği 15 metre karelik özel akvaryuma yerleştirilecek 4 kamera, 24 saat canlı yayında olacak.

Rekor denemesi ''www.cemkarabay.com'' ve ''www.beylikduzumigrosavm.com'' internet adreslerinden de canlı olarak izlenebilecek.

ntvmsnbc
 
millet susuzluktan kırılıyo bunlar suda fantezi peşinde
 
harbi Özgür ya.. :D

4/3'ü su olan gezegende neden susuz kalınıyosa..
 
kullanılabılır suya bakıcaksın yıgıt

denız suyu arıtılıp ıcılıyor fakat hıc bı sekılde içinde mıneral yok

bu yuzden de bı anlamı kalmıyo 3/4 ünün su olmasının
 
Özgür'üm piyasadaki pet şişelerdeki suların % kaçının geri dönüşümden elde edildiğini biliyo musun. ??
 
Geri
Üst Alt