Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

1.9 Tdi'lar hakkında merak edilenler

douu

Kayıtlı Üye
Katılım
5 Ocak 2011
Mesajlar
384
Yaş
38
arkadaşlar çok bilmişlik yapmak gibi falan bir niyetim yok sakın kimse beni yanlış anlamasın ama yaklaşık 1 bucuk senedir bu motorla yatıp kalktıgım için ögrendigim ufak detaylar oldu. merak ettiginiz veya ugraşıpta çözemediginiz mekanik bir sıkıntı varsa veya olursa burdan elimden geldigince yardımcı olmaya çalışırım ;)

Not : leon ve toledo'larda konuya dahil ;)
 
douu.. toledo 1.6 için 8v,16v motor ve şanzuman karşılaştırma yapsak sence hangisi ve neden
ayrıca çok bilmişlik falan diye birşey söz konusu olamaz..bilgi paylaştıkça değerli değilmi?
 
abi teşekkür ederim yorumuna. soruna gelince benzinli modeller hakkında cok fazla bilgim yok. daha dogrusu şöyle söyleyim atmosferik dizeller hakkında çok bilgim yok. toledo konusunu hiç araştırmadım veya kurcalamadım diyim :)
 
ülen yerim seni çeyrek ekmek arasında:) yukarda yazmışsın leon toledo yoksa yanındaki ibareyi benmi anlamadım
 
toledo ve leonların da 1.9 tdi'ları manasında yazdım abi onu :D
 
ülen yerim seni çeyrek ekmek arasında:) yukarda yazmışsın leon toledo yoksa yanındaki ibareyi benmi anlamadım
motoru 1.9 tdı olarak baz almıs cezmı abı dou

soruna ben cevap verım 16v ın yakıt tuketımı 8v e oranla cok farklı 3 sene kullandım stock da bındım yazılımlı egsozlu halıylede kullandım motor konusunda tatmın olarak ayrıldım arabamdan :)

8v lerde sanzıman oranı daha kısa 16v lere gore bu da zaten motor performansı ıle aktarımı dengelemek adına yapılmıs b harekettır.16v lerde 1-2-3 vıtesler 8v lerdekınden az daha uzun olup yıne kısadır performansı guzel yansıtır 4-5 tamamen ekonomıye adanmıstır.16v lerde maf sensoru yoktur map sensoru vardır senı sensor bozuldu derdınden kurtarır en basında.16v lerın manıfoldları ve katlar bırlesık tek parca halındedır kat ın tıkanması durumunda malıyet dıgerıne nazaran daha fazla olur alternatıf cozumler bulunmadıgı surece.8v ler tellı 16v ler sensorlu kelebektır tepkıme olarak sensorlu yazılımsız halı ıle braz daha bekletır adamı.16v lerde magnettı marellı beyın cıkar,obd uzerınden yazılım atılamaz okutulamaz her turlu eprom sokulmesı gerekır kı 8v lerdede durum aynıdır.
 
yaz yaz guzel paylasımlarda bulun sende,1.9 tdı konusunda okumanın dısında uygulamasına gecen ınsanlar oldukca kendıme daha cok yandas bulmus olcam bende:) 1.8 t hakkında bende yazım cızım dıcem ama ıhıtıyacı olan zaten sorusunu ozelden soryo kullanıcısı az bızde:)
 
söke taka patlata çatlata ögreniyor insan :) yolda kaldık falan 1-2 kere ama oldu gibi bu kez allahın izniyle :)
 
güzel konu..
1.9tdiların EGR sistemi aynı bildiğim kadarıyla benimkiyle..geçenlerde kendim iptal ettiğim EGR conta kenarlarından terleme tarzı yağlanma yapıyor; orjinal conta üstte ve kör plaka da altta olacak şekilde monte ettim ve olabildiğince sıktım alyan vidalarını..ama bu olayın önüne geçemedim..sizde de vardır herhalde chip+egr körleme..nasıl yapacağız,EGR yazılımdan iptali yeter mi,fiziksel olarak açık mı kalsa??
 
Geri
Üst Alt