Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

1.6 TDI DSG Yakit Sorunu

eScape

Kayıtlı Üye
Katılım
15 Eyl 2011
Mesajlar
365
Yaş
33
Arkadaslar merhaba. Bir sorunumu dile getirmek istiyorum. Aracim 1.6 TDI DSG. Su anda arac 18.000 KM'de. Arac yeniyken cok yakiyordu, bende arac yeni diye pek fazla umursamiyordum. Nasilsa ilk bakimdan sonra oturur, kendine gelir diye rahatlattim kendimi. Gecen ay arac 15.000 bakimina girdi. Girmez olaydi mi desem, ne desem bilemiyorum. Su anda aracim sakin kullanimda 8-9 lt/100km yakiyor. Agresif kullanimda ise tabi dogal olarak biraz daha artiyor, 10-11 lt goruyorum. Agresif dediysem de bu aracla ralli yapmiyorum tabi :) Yuksek devirli demek daha mantikli olur. Bu veriler canimi sikarak servise gittim bugun. Servis danismani araci bilgisayara baglayip, enjektorleri vs. kontrol etti, hicbir sorun olmadigini soyledi. Neden bu kadar cok yaktigi konusunda bir fikri olan var mi? Ayni araca sahip arkadaslarin verileri ne durumda? Bu konuda yardimci olursaniz cok iyi olur. Bu arada aracta 17" Agra jant mevcut. Yakiti etkiler tabiki ama bu kadar da degil sanirim? Simdiden herkese tesekkur ederim:)
 
18 replika jantlarım var agresif 8.0 max ..ekonomik gidersem 4.9 gördüğüm bile oldu..devirliden çok tork bandında kullanın..1500-2500 arası..eğer hızlanmak istiyorsanız 3700 civarı vites atın..ve aracı dur kalk trafiğinde manuele atarak 2ye geçmesini engelleyin

- - - Updated - - -

S modunu dizelde pek tercih etmiyorum manuel atmak daha mantıklı çünkü
 
Biraz once yaklasik 15 km yolu, dur kalk olmadan, max 70 km hiz ile 4.1 e dusurdum. Kafam karsiti iyice? Dediklerini dikkate alicam kardesim, saolasin tavsiyen icin:eek:key: Bide boyle deniyelim bakalim ne olucak..
 
Geri
Üst Alt