Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

1.6 tdi chip tuning ???

Akrep6153

Kayıtlı Üye
Katılım
2 May 2011
Mesajlar
124
Yaş
33
arkdaslar 1,6 tdi dsg 105 hp chip yaptiran varmi abt yapiodu galiba ama fiyatini bilen yada baska guvenilir yerler varmi dun bi top speed denim dedim valla 6,vites (bide)198i gecmedi oda zorla ztn hmn bayildi onun icn chip yptrmk istyorm yoksa hizlanmalr super sizce son hizi etkilermi yazilim?
 
farkedecegı 15km/h olur sadece son surat ıcınse yazılım yapma ıstedın bence gerek yok abt dısında BTG, PSCHİPTUNING, evoteck , revo, yazılım yapan yerler var
 
arkdaslar 1,6 tdi dsg 105 hp chip yaptiran varmi abt yapiodu galiba ama fiyatini bilen yada baska guvenilir yerler varmi dun bi top speed denim dedim valla 6,vites (bide)198i gecmedi oda zorla ztn hmn bayildi onun icn chip yptrmk istyorm yoksa hizlanmalr super sizce son hizi etkilermi yazilim?

emre 6 vites demişsin. 1.6 TDİ motorlar 6 vites değil ki... düzler 5 ileri... otomatikler de 7 ileri...

benim araç düz vites... maks 200 KM. daha da gitmiyor... otobanda yokuş aşağı denemem de ise ivmelenme ile 210 KM. gördü maksimum... o da 3-5 dk. sonra anca o hıza ulaşıyor... normal olan 180 Km.den sonra ki sen de 200'e öyle ulaşmışsındır. ama yokuş yukarı 180'i geçmiyor maalesef.

chip tuning olayında ise performans istiyorsan ani hızlanmalar için sprint booster.lar var. onu kullanabilirsin. top speed olayı da arkadaşaın dediği gibi 15 km. falan fark eder ama mazotu da uçurur... çok yüksek devirlerde sürekli kullanmak da aracı belirli bir süre sonra yıpratır yavaş yavaş...

hiç girmemek en mantıklısı...
ama genelde chip yazdıranlar... yani remap dediğimiz olayı yaptıranlar bu işi birden arabam hızlansın diye yaptırıyorlar... EGO meselesi işte devreye giriyor :) sonra zaten chip yaptıranlar doyduktan sonra araca hep sakin kullanıyorlar araçlarını ve bu da baya mazot ekonomisi sağlıyor %15-35 arası ekonomi...

karar senin... her şeyden sıkılabileceğin gibi arabadan da chip'den de zevkini alıyorsun merak etme...

iyi günler...
 
chip candır:eek:key: yaptırdığıma pişman değilim,gerek sakin kullanımda,gerek tamgaz; yüzümü güldürüyor,tabi sınırları bildikçe; mesela bu sabah 4.vitesi kaçırmama rağmen era vgt crdi arkamda kaldı,uzun bir tırmanışta;) sakinde ise ş.içi 5 ila 7lt arası ort.tüketimin,uzunda ise 3.8-4.5 arası olması güzel.. orjinalinin sadece gidişini hatırlıyorum,tüketimi uzun vadede gözlemlememiştim..
kaldı ki 16v 1.6cc ve VGT turbo olduğunu düşündüğüm 5000devirlere sıkıntısız ulaşan bu makina,chiple iyi yürür,2.0tdi kovalanır diye düşünüyorum:cool:
 
bende chip işine girmek istiyorum ama güvenilir bi yeer olsun istyorum hangi markalar yapıyo şuanda 1.6 tdı motora
 
Güvenilir ve araca göre özel yazılım hazırlamak sureti ile tanıdığımız yerler var lakin araçtan beklentileriniz önemli. agresif bir tarzınız var ise şehir içinde 7lt/100km yaktığınız mazot 8lt garanti olur. Ama sakin kullanan biri iseniz eskisinden daha az yakacağınızda aşikar. Bence yazılım ile tork almak çok daha mantıklı yani ara hızlanmaları güçlendirmek. Top speed devir ile orantılı bir durum yazılım ile ne kadar daha fazla devir çevireceksiniz bunu önceden kestirmek zor gibi ;)
 
son hiz fazla degismiyeckse yaptirmam buyuk ihtimal yoksa aracin hizlanmasindan memnunum.
 
1.6 tdi a henuz yazilim yapilamiyor,beyinden dolayi.ayrica yazilim konusunda kulaktan dolma bilgiler cok fazla dolaniyor forumda.yazilim oncelikle anlik hizlanma mantigi icermez,basli basina guc bandini yukari cikarmaktir.ekonomi boyutu da tamamen yapilan dogru islemle alakalidir.son hizin artmasida tamamen artan guc ile ilintilidir.105bg arabanin digeri 180 de kesilir yazilimli tdi in cigeri 200 e kadar kesilmez orneklenicek olursa.yazilim konusunda gelismeler oldugunda forumda mutlaka konusu acilacaktir ama suan icin b gelisme yok
 
son hiz fazla degismiyeckse yaptirmam buyuk ihtimal yoksa aracin hizlanmasindan memnunum.

Son hız işine girilecek ise durumlar biraz farklılaşıyor. Ciğerli bir araba için işe mekanikten girmek gerekli olacak, dereceli agzantrik ,şanzıman dişli oranları yada ayna mahruti gibi.
 
dsg leonumuz var 2011,200 km top speed limitörü var.bayırda denedim.
 
Geri
Üst Alt