Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

1,6 Tdı hakkında

plajhavlusu

Kayıtlı Üye
Katılım
12 Şub 2010
Mesajlar
3,139
Yaş
40
arkadaslar bu gun jetta 1,6 tdı aracı teslım aldım ve ılk basından ıtıbaren allah ne verdıyse bastım 2,0 tdı kadar zevklı olmasada az yakan dızel ve vergısı az olan bır vw en buyuk zevkıde burda bazı suphelerım vardı bu motor araca ufak gelır dıye ama en az bır focus 109 kadar ıyı gıdıyor bu aracta enteresan bır sey dıkkatımı cektı trafıkten dolayı 120 km hızı gecemememe ragmen arac ın 5,vıtesı cok uzun 4vıteste 120 ıle gıderken 3000 devırde 5 e taktıgımda 2100 devıre falan ınıyor tahmınımce 3000 devıre 160 ta falan ulasıyor buda uzun yolda 120 140 gıbı hızlarda az yakmasını saglar

son 1 2 not

aracı debrıyaj a basmadan calıstıramıyoruz

aracın el frenı cekılıyken gaza sonuna kadar yuklensek te devır 2500 u gecmıyor
 
Öncelikle hayırlı olsun sıfır araçta Allah ne verdiyse basmayın derim kitapçıktaki bilgileri ilk 3 bin için uygularsanız daha iyi olur , çoğu dizel araçta 4. vites 3 bin devirdeyken öyle gidiyor "1.6 ' lar "

Debriyaj ' a basarak çalıştırma ise sanırım aracınız anahtarsız çalıştırma özelliğine sahip..
 
zaten optimum yakıtı 2200-2500 devirlerde yakalıyor
buda 120 kmh filan yapar.
en düşük yakıtla 120 hız süper bence
 
anahtarsız calıstırma yok !! ve yenı araclarda mantıken basmak basmamak hıc bır sorun teskıl etmıyor servıslerınde fıkrı bu yonde ancak gostergelerı olsun teyp sıstemı olsun cok hosuma gıttı yenı kasanın kılerı kullanıyor ve bence bu fıyat cok cazıp
 
debriyajsız çalışmaması ilginçmiş Start düğmeli Renault'lar gibi..
onlar da frene ya da debriyaja basmadan çalışmaz.. :)
 
güle güle kullanın kazasız belasız:)
 
hayırlı olsun Kıvanç.6.vites yok galiba olsa söylerdin ama 5te 120 km ile giderken anlık kaç gösteriyor ? Birde sen şimdi trafik işleri ile ugraşıyorsun yeni arabada almışın.ikametgah dışından plaka almanın bir püf noktası varmı Kıvanç :)
 
Geri
Üst Alt