Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

1.6 tdı dsg leon fren şişmesi

cancancan

Kayıtlı Üye
Katılım
9 Kas 2012
Mesajlar
88
Yaş
33
iyi akşamlar arkadaşlar ve abiler, başına gelen varmı hic bilmiyorum fakat, aracımı 1 gün hiç çalıştırmadığımda ertesi gün çalıştırmak için frene bastığımda fren şişmiş oluyor semsert hiç başına gelen varmı yada nie olduğunu bilen varmı araç daha 1100 km de. teşekkürler şimdiden scw ailesi.
 
Aynı araç ve aynısı bende de oluyor. Neden oluyor acaba diye pek düşünmemiştim. Ama şimdi bende merak ettim:D
 
haha alemsin abi valla bakalım ulvi abi bişeyler acıkladı bana mantıklı gelmişti yani sonucta çalıştırınca fren yumuşuyor ..:)
 
Şöyledir ki:

Aracın frenlerini çalıştırmak için bizim frene basma gücümüz yeterli değildir. Elektrikli bir pompa sürekli yüksek hidrolik basıncı yaratarak bu gücü sağlar. Kontak kapalı olduğunda bu pompa çalışmaz, dolayısıyla fren hidrolik devresindeki basınç düştüğünde (yani mesela dediğiniz gibi aracı bir süre kullanmadığınızda) frene basmanız zorlaşır. Çünkü artık normalde pompanın yapması gereken iş sizin taban kuvvetinize kalmıştır.

Kontak açmanızla birlikte pompa devreye girer ve fren hemen yumuşar. Normal bir olaydır, bir problem değildir. Ancak çok daha üst segment araçlarda farklı mekanizmalar kullanılarak sorun aşılır ve bu "lüks" sağlanır.

Ufak bir test ile olayı hemen kavrayabilirsiniz. Akşam eve geldiğinizde aracı parkedin ve kontağı kapatın. Hiç öyle ertesi günü beklemenize gerek yok. Sistemdeki basıncı yoketmek için kontak kapalı konumdayken fren pedalına ard arda birkaç kez basın. Zaten basmaya devam ettikçe pedalın sertleştiğini ve en son taş kesildiğini göreceksiniz. Kontağı açmanızla pedal yumuşar.
 
Hemen şunu da ekleyelim:

Bu demek değildir ki sizin aracınızda bir problem yok. Bahsettiğiniz olay normaldir. Fakat tabi belki sizin aracınızda normalden çok daha hızlı bir sertleşme söz konusudur, fren sisteminde bir kaçak vardır veya vakum merkezi hortumlarında ufak bir yırtık. Araç yeni olduğu için bunlara pek olasılık vermiyorum tabi.
 
bomber abi güzel yazmışsın teşekkür ederim içim rahatladı en azından. iyi akşamlar...
 
Caner Güzel Açıklamış..

Kontak kapalıysa Kralı da olsa Fren şişer bu Normal..
 
Geri
Üst Alt