Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

1.4 tsi yakit tuketimi

achillas

Kayıtlı Üye
Katılım
2 Nis 2011
Mesajlar
45
Yaş
38
Arkadaslar aracimi alali yaklasik bir ay oldu yakit degeri bir aydir 7.4 ile 7.6 arasinda oluyodu yakit degerlerini sifirlayim dedim sifirladiktan sonra 110 km yol yaptim 10 litre gosteriyor suan acaba yakit degerim mi yukselmis yoksa ortalama degerlere ulasmam icin biraz daha km yapmam mi gerekli.Arac 1.4 tsi leon (not:yakit degerini depo fulleyerek hic hesaplamadim)



iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
 
Bu fark normal aşırı değil havaya , gaza basışına , rüzgara , trafiğe göre değişir . 1.5 - 2 lt farkedebilir çok normal sizin aracınızın ortalama şehir içi yakıtı 7,5-8,5 arasıdır. litre ölçümünü birde yakıttan depodan yap.
 
benim 7500 km ortalamam 8,5 lt , normal gibi
 
Ben 122 die biliyorumm


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
 
Yokmu arkadaslar baska yorumu olann


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
 
Araç 125 bg, öncelikle bunu tartışmayalım :)

Sonrasında; yakıt değerleriniz 1.4 TSI için fazla ama bunun yargısına 110 km ile varmayalım. Bugün depoyu fulleyin, belli bir km yapın (200-300 km) sonra tekrar fulleyin. Son fişinizdeki aldığınız benzinin litresini yaptığınız km'ye bölün. Sonrasında da 10 LT yakıyor çıkarsa o zaman endişe edelim. ;)

Yol bilgisayarınız çok uzun süre sıfırlanmadıysa uzun yolda yapılan düşük yakıt verileri oranı çok aşağı çeker. Siz ş.içinde 8 ile gezersiniz ama yol bilgisayarınız 7 litrede ise 2000-3000 km sonra o değere yaklaşır. Kısmet :)

Siz kendinizi üzmeyin, kış lastiği var mı? Vites geçişleriniz kaç bin d/dk'da oluyor? Hava filtresi en son kaç km önce değişti? Yakıtı nereden ve hangi firmadan alıyorsunuz? Aracınız kaç bin km de? Bu soruları bize yanıtlarsanız daha destekli yorumlarımız olur.
 
Geri
Üst Alt