Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

1.4 tsi lpg düşüncesi ???

smz

Kayıtlı Üye
Katılım
14 Nis 2011
Mesajlar
254
Yaş
38
Arkadaşlar, 1.4 tsi aracına lpg taktırmış olan var mı? performans ve arıza oluşturma konusunda ayrıntılı bilgi verebilecek var mı? eğer tavsiye ediliyorsa ankara da neresi olabilir. Tasarruf konusu önemli diğer önemli konu arıza verip beni arabadan sogutmasin. fiyat aralıkları neler? biliyorum çok konuşuldu bu konular ama tatil öncesi son bilgileri almam lazım. şimdiden teşekkürler .
 
aracına takanlar var sımdıye kadar ben hıc kotu bısey duymadım arastırman lazım
 
  • Beğen
Reaksiyonlar: smz
takılı araçlar var ama bizim sitede aktif biri yok bildiğim kadarı ile ama bir şekilde tsi motorlara lpg yaygınlaşacaktır çünkü atmosferik motorlar yavaş yavaş kalkıyor piyasadan
 
Taktıranlar var ama buda yazlılım işi gibi kötü olduğunu yazanı görmedim bende hiç..

Yalnız ankarada kullanılan bi 1.2 TSI var sorunsuz kullanılıyordu..

Standart LPG takıpta sorun beklememek biraz hayal ama özellikle TSI araç için üretilen Kitler var onlarda 4-5 bin TL gibi ve sadece %30 Ekonomiden bahsediliyor yani kendi masrafını çıkartması bile senede 15k Km yapan biri için 4-5 sene.. çok konuşuldu bu konuda Forumu Detaylı aramanı Tavsiye ederim :eek:key:
 
ankarada bitane tsı var çok ta memnun fiyat olarakta 4,500liraya taktırmış ama kimdi hatırlamııyorum
 
Benim aracimda var memnunum ancak 4500TL. Gormek istersen yardımcı olurum.

sıvı LPG sistemi mi şu sıvı olarak püskürten sistem mi o? bir yer ile görüştüm. sıvı olan sistemi 5500 TL dedi. başka bir yerde landranzo markaya 2700-2750 falan dedi. ama sanırım vazgeçeceğim. çünkü yılda 13000 km falan yapıyorum. bunu çıkarmak için 25000 km falan mı ne yapmam gerekiyor gibi görünüyor. o da 2 yıl yapar ben zaten muhtemelen 3 yıl sonra satarım.
bilmem yanlış mıyım bu konuda?
 
ben arabayı satmadan önce araştırmıştım bildiğim kadarı ile sıvı lpg sistem takılabiliyor TSI motora. Ben sorun olacağını zannetmiyorum çünkü lpg konusu çok geliştirildi ve çok yol katedildi. En önemli olan ustanın yapacağı montaj ayar kalibrasyon. Fiyatları atmosferik dönüşümlere göre pahalı yalnız.
 
  • Beğen
Reaksiyonlar: smz
Tsilara ozel sivi lpg sistemi var lpdi olmasi lazim ismi vialli firmasinin arastirmalarim sonucu taktiran herkes memnun ve brc nin sistemi gibi degil surekli lpg oldugu icin ve sistemde normal sirali sistemden farkli oldugu icin %50 nin uzerinde tasarruf yapan arkadaslar var yakin zmanda prinste bu sistemi tr ye getiriyormus su an izin asamasindaymis ben forumlardan takip ettigim kadariyla montaji siralidan cok farkli tankin uzerinde ayri bi valf var ve bu valf lpg yi sivi gonderiyor direk regulator olmadigi icin sistemde buharlasma olmuyor sivi olarak motora giriyor en buyuk sikinti olan enjektor yanma olayida benzin enjektorleri kullanildigi icin ortadan kalkiyor ve manifoldta lpgnin ayri bir enjektoru olmadigi icin delme islemide yapilmiyor benim bildiklerim bu kadar...
 
Vialle lpdi sistem 4500tl. Ankarada asil otogaz bu montaji gayet itinali yapiyor. Lpg sıvı halde aracın kendi enjektorlerinden veriliyor. Bu yuzden hicbir sorun yasatmiyor.Ancak yılda 13000 km icin bu parayı vermeye değmez. Fazla yapiyorsan değer. Birde amorti etmeyi 4500 uzerinden hesaplama cunki satarkan az da olsa lpg fiyatini aracina ekleyeceksin.
 
  • Beğen
Reaksiyonlar: smz
Geri
Üst Alt