Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

1.4 TSi Leon'a Scirocco'dan cikma Intercooler takilirsa sonuclari ne olur?

007

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
2,619
Yaş
47
Arkadaslar ; sahibindende satilik 140lik golf ve 160lik sciroccolardan cikma intercoolerlar var..Komple egzost esliginde aracima o intercoolerdan taktirmak istiyorum..Peki merak ettigim birsey var..Bana anlayacagim dilde o intercoolerin nasil takilacaginine gibi bir avantajinin arabaya ne gibi bir yarar saglayacagini, uyup uymayacagini takilmasinin zor olup olmadigini ve nerede takilabilecegini anlatabilir misiniz? Intercoolerin fiyati 300 lira.. Simdiden tum katilimci arkadaslara tesekkurler..
 
sizin intercooler su soğutmalı ve arkada kalıyor bence egsoza bak sadece
 
bu kadar teknik bilgim yok bende merak ettim
 
1.4 lerin intercooleri arka tarafta ve su soğutmalı bu yüzden olmaz , haa ustasının elinde çok uğraşılırsa olmaz mı olur ama astarı yüzünden pahalıya çıkar oluşacak sorunlarda cabası ..
 
Bizim araçlarda da intercooler var zaten su soğutmalı ve arkada kalıyor 140 ve 160lıklarda hava soğutmalı diye biliyorum ben uymaz büyük ihtimal ama bilenler daha iyi cevaplar
 
Kaan abim nasıl olur ne kadara olur bilmiyorum ama masraf yapmana gerek yok bence.. :)
 
Kaan abı olmasına olur sonuc ıtıbarı ıle yapcagın ıslem su olcak;
Turbodan cıkan ve emmeye gıden boruyu sokuceler oncelıkle,daha sonra one koydugun bu ıntercooler a turbodan ayrı boru hattı cekılcek,ıntercoolerın dıger cıkısından da emmeye gıden o boruya yenıden baglantılı yapılcak.Sımdı gelelım faydasına zararına.o buyukluktekı ıntercoolerı koydugun zaman zaten araban o kadar havayı dondurdukce lag yapcak 1500 de gelen turbon olcak sana 2500,evet araba belkı daha fazla soguk hava sokmus olcak ama performans adına da dusus olcak,en basında 2500 de gelen turbo yıne aynı yerlerde olmeye baslıcak cunku basıncın suankı ıle sabıt kalcak.Daha fazla basınc acmaya calıssan yazılımla bu seferde turbonun omrunu yemeye baslıcaksın.
Bu sıstem Tfsıdakı forgenın twıncoolerı gıbı olur mantıken orjınal cooler ıle beraber calıscagı ıcın ama aradakı fark havanın cok cok fazla dolasarak emmeye gıtmesı olcak.ısın ozunde ıllakı boyle b sıstem yapıcam dersen uygun cooler zaten bu deıl,lıtre bazında daha kucuk b cooler olmalı en azından 3-4 lıtre arasında b cooler olsun kı arabada belkı lag da tahmınımden daha az olur
 
Geri
Üst Alt