Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

1.4 tsi leon vites geçişleri hakkında

kratostol

Kayıtlı Üye
Katılım
11 Tem 2010
Mesajlar
159
arkadaşlar merhaba herkese. 1.4tsi leon 2011 kullancısıyım neredeyse 1 yıldır. dikkatimi çeken, canımı sıkan bir durum var acaba diğer kullancılar da yaşıyor mu merak ettim;
aracı geri vitese takarken çoğu zaman tam oturmuyor birkaç defa denemem, zorlanmam gerekiyor. tecrübelerime göre bunu genellikle hafif eğimli, engebeli yüzeylerde yapıyor. normal dümdüz bir zeminde araç stabilken olmuyor. siz de yaşıyor musunuz bu sıkınıyı. bir de birkaç kez yaşadığım ama tamda emin olamadığım bir diğer durum yüksek devirlerde 'den 3'e geçerken sıkıntı oluyor sanki ama emin de olamadım bundan bir kaç kez yaptı sanki.
 
bende 8 aylık leon kullanıcısıyım. aynı geri vites geçiş zorluğu sorununu aldığım günden beri yaşadım servise gittiğimde paspaslar takılıyor dediler kestim.debriyaja iyi basmıyorsunuz dediler, ayağım diğer taraftan çıkacak şekil denedim , alakası yok kendi tamircime motor kaputundaki vites yaylarını yağlattım fayda etmedi sanırım bu makyajlı kasaların kronik bir sorunu.tam olarak geri vites dişlisi veya rulmandan kaynaklanıyor diyorlar ama alakası yok 26 yaşında 123 mercedesim vardı aynı geri vites öne doğruydu ama o yaşta yağ gibi çalışırdı tıpkı kornasının işe yaramazlığı gibi bu geri vitesi de böyleee...:)
 
Bnim birak geriyi 1 2 3 adam akilli gecmiyor sinir oluyorum. Kac kez 1 e gecmedigi icin isiklarda kalkamadim :mad:
 
Aynı sorun bende de mevcut, bu aracımdan önce de 2001 model bir seat leonum vardı onda böle bir sorunla karşılaşmıyodum, servise sorduğumda siz tam geçiremiyosunuzdur, tam bastırmıyosunuzdur veya debriyaja tam basmıyosunuzdur dendi. Ciddi anlamda can sıkıcı, fakat sebebi bilinmiyor.
 
bende ılk 5000 km de bırsey yoktu ama sonradan oldu
 
bu sıkıntıdan muzdarip baya kişi varmış :rolleyes: bir yönden sevindim, aracım sorunlu değilmiş çok şükür:D bildiğim kadarıyla leonların vites kutusu audi üretimi. bu sorun vites kutusuyla direk alakalı mıdır bilmem ama audi bile bunu yapıyorsa ne diyeyim.
 
Zorlayınca tık diye geçiyor geriye. Geçmeme değil de bazen çıkmıyor geriden bunu yaşayan var mı?
 
yanlız olaya bakar mısın, dışardan blmeyen birisinin okuduğunu düşün direk doğan şahin konusu zanneder:D geçmeyen, geçtikten sonra düzelmeyen vitesler...
 
Aynı sorun bendede ( 2010 1.4tsi leon) var geri vitese araba geçmiyo ilk başlarda geçti sanıp debriyajı bırakıyordum tıkır tıkır ediyodu vites bende bi kaç kere öyle yapınca benden dolayı bozukluk oldu o yüzden geçmiyo sanıyodum demekki çok insanda varmış. geçmeyince boşta vitesi sağa sola biraz sallıyorum sonra geçiyo sanki yada piskolojik bana öyle geliyor :)
 
Geri
Üst Alt