Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

1.4 TSI 122 HP motorlar için % 100 LPG ile çalışan VIALLE LPdi

Torrado

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
955
Bildiğiniz gibi ülkemizdeki yüksek akaryakıt fiyatlarını dizel kullanarak veya LPG dönüşümü yaptırarak herkes veya otomobil kullananların büyük bir bölümü aşmaya çalışıyor. Emme manifoldundan yakıt beslemesi yapan MPI sistemli benzinli motorlara kolay ve zahmetsizda LPG dönüşümü yapılabilirken silindirlere doğrudan yakıt püskürten motorlarda bu şimdiye kadar ya mümkün değildi, ya da %80 LPG/%20 Benzin şeklinde bir çözüm getiriliyordu.

Artık beklemenin sonu geldi. Tamamen yeni bir sistem var.

Hollandalı VIALLE özellikle 1.4 TSI 122 HP motor için

- TAMAMEN, % 100 LPG İLE ÇALIŞAN (!)
- LPG'Yİ SİLİNDİRE SIVI HALDE PÜSKÜRTEN
- ARACIN SOĞUTMA SUYU SİSTEMİNE BAĞLANMAYAN (!)
- DOĞRUDAN LPG İLE DEVREYE GİREN
- ÇOK DAHA AZ PARÇADAN OLUŞAN

LPdi Liquid Propane direct injection

sistemini 15.09.2009 tarihinde satışa sunmuştur. Bu sistem, belirttiğim gibi, özellikle 1.4 TSI 122 HP motor için geliştirilmiştir. 3 Yılı aşkın süren araştırmalar yapılmış, VIALLE'nin sahip olduğu LPi sisteminin üzerine kurulmuştur. Tak Çalıştır sistemi gibi, çok az parçadan oluşmakta, boru, hortum, evaporatör gibi parçalar bulunmamaktadır. LPG doğrudan motora sevk edilmekte ve tamamen tek yakıt sistemi esasına göre çalışma sağlanmaktadır.

İlk çalıştırma dahi LPG ile yapılmakta, benzine hiç ihtiyaç duyulmamaktadır. Motorun soğutma suyuna hortum ile bağlantı olmadığından ve evaporatör (buharlaştırıcı) bulunmadığından motor bölümünde çok az parça takılmaktadır. Orjinallilk bilhassa ve özellikle bu sistemde muhafaza edilmektedir.

http://www.autogas-blog.de/autogas-...fuer-fsi-und-tfsi-von-vw-audi-skoda-und-seat/

http://www.autogastanken24.de/worldpress/lpdi Pressemitteilung.pdf





Not : Alıntıdır
 
%100 lpg ile çalışması doğru değil. motorun anasını beller. mpı motorlarda bile bir çok durumda benzine ihtiyaç duyulurken direkt enjeksiyonlu ve enjektör soğutmasını benzin ile yapan bir makinede benden uzak olsn.
 
%100 lpg ile çalışması doğru değil. motorun anasını beller. mpı motorlarda bile bir çok durumda benzine ihtiyaç duyulurken direkt enjeksiyonlu ve enjektör soğutmasını benzin ile yapan bir makinede benden uzak olsn.
Otomobil uzmanı Prof.Dr.Yunus Emre Şimşek'in bu konu hakkındaki yorumunu okudunuz hepinize iyi geceler :D

Neden olmasın Emre abi ? O zaman bizim ülkemizde benzinin ltsini 1-2 lira yapsınlarda LPG taktırmayalım.Hem adamlar bunun hesabını yapmıştır bence senin abarttığın kadar motora bir zararı olmaz

Not : TSI motorlara takılan LPG kiti 1.500 €uro'ymuş :)
 
Otomobil uzmanı Prof.Dr.Yunus Emre Şimşek'in bu konu hakkındaki yorumunu okudunuz hepinize iyi geceler :D

Neden olmasın Emre abi ? O zaman bizim ülkemizde benzinin ltsini 1-2 lira yapsınlarda LPG taktırmayalım.Hem adamlar bunun hesabını yapmıştır bence senin abarttığın kadar motora bir zararı olmaz

Not : TSI motorlara takılan LPG kiti 1.500 €uro'ymuş :)

bu motorlarda enjektörün soğutması benzin ile. yani içinden geçen benzin soğutuyor. sen benzin yerine lpg geçirirsen aynı soğutma etkisine sahip olamayacaksn. sonuç olarakta enjektörler kısa sürede ruhuna fatiha.

brc nin direkt enjeksiyon lpg kitide her enjektöre sırayla bir benzin bir lpg akışı sağlayarak çalışıyor yani %100 lpg basarsan ömrünü yersin bu 1.

ayrıca sürekli lpgde çalışan arbayı soğuk havda çalıştıramazsn buda2.

çalışması için lpg deil benzin gerekir. bu yüzden sıralı sistemler benzinle çalışır marştan sonra. ve hepsinden ötesi belli bir yükün üzerine çıktığın zaman motora lpg basıncı yetmeyebilecğei için sistem gazı kesip tekrar benzin vermek zorunda. bunları uyglamadan direk sadece gaz verirsen o motor adam olmaz.

benim toledoda sıralı sitemin ihtiyaç duyduğu aylık ortalama 10 lt kadar benzin tüketimim var lpg yanında.
 
ben bu sistemi aracıma taktırmayı düşünüyorum konu hakkında bilgisi olan varmı?
 
Konu hortlamış ancak konu yukarıda bahsedilen durumlardan çok ilerilere geldi. İyileştirmeler mevcut. Kullananlar gayet memnun. Fiyatları 6000 TL civarlarında

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
evet konuyu hortlattım ama vialle ile ilgili konu diyerek üstünden devam etmek istedim.
nakitte 5,600 fiyat aldım sistemin çok güzel çalıştıgını +2 beygirde arttıgını ögrendim.
 
Maliyet fazla olduğunda pek yaptıran yoktu. Ben bu sistemi takip eden ve bekleyenlerdenim.

Direct Liquimax sistemi LPG’yi motora sıvı olarak aktararak benzin ile LPG’li kullanım arasındaki farkı ortadan kaldırmasıyla dikkat çekiyor. Motor üzerinde tadilat gerektirmeden montajlanan sistemin benzin ile LPG’li kullanım arasındaki farkı ortadan kaldırdığını ve benzine göre yüzde 45 tasarruf sağlıyormuş.

Direct Liquimax sistemi VW’nin geliştirdiği TSI gibi yüksek teknolojili motorlara özel olarak hazırlandı. Sistem, sıvı LPG’yi yüksek basınçla silindirin içine enjekte edip benzin sisteminin yakıt enjektörlerini kullanıyor. Direct Liquimax, teknoloji her araca özel olarak uygulanıyor.

Bundan sonra turbo araçlar için duyucağımız yeni sistem LDI olacak.

Neler olacak peki(alıntı) :
LDI benim sistem gibi calısırsa

1. Gaz ayarı diye birsey olmayacak yaz kıs bayi bagımsız olacaksınız. Araba stop etti vs gibi seyler asla olmayacak

2. Filtre degisimi diye bisey olmayacak. FSU unitesinde LDI filtre yapmıssa sadece onu araba sorun cikarırsa hava tutmanız (degistirmeniz degil hava tutmanız yeticek)

3. Tank ici filtre degisimi bence gereksiz .. 100.000 olunca degistirmeyi dusunmuyorum.

4. Sıvı hicbir sıralı sistem gibi calısmıyor. Performans ya da uzun vadede sibop erimesi diye bir sey soz konusu degil .(TSI arabalar icin gecerli bi bilgi digerlerini bilmiyorum)

5. Normal sıralı sistemlere oranla cok daha fazla tasarruf yasayacaksınız. Ama asla TR'nin hic bir yerinde %50 veya yukarısı tasarruf saglayamayacaksınız. Asla inanmayın % 60 tasarruf olaylarına..

6. LDI sisteminin şu piyasa degerlerine gore bu ozelliklerinden dolayı cok ucuz olacagını beklemeyin.

7. Sıvı sistemlerde LPG tankının icinde bir motor var. Bu vuvvvv diye bir sey cıkaracak. Araba calısmadan once kumanda ile kapıları actıgınızda ve araba ilk calıstırmada bu sesi duyacaksınız. Ama merak etmeyin biraz yol alınca kesilecek bu ses. Ancak dur kalk trafiginde muzik radyo acmazsanız bu sesi duyarsnız.. Cok hassas olanlar ses izolasyonu yaptırmalı.

8. Bende o sorun yok ama sabah soguk motor calıstırmanız 2.3. marsı alabilir. Zira biliyorsunuz araba LPG ile mars alıcak.

9. Kimi arabalar sıvı LPG'de performans kaybının aksine daha iyi yurumekte veya hicbir fark hissetmeyeceksiniz.

10. Ne kadar cok gazlarsanız o kadar cok cebinize yansısa da o oranda tasarruf ederniz

11. 2 turbolu cok yakan araclarda daha iyidir tasarruf oranı

12. Tüm LPGli araclarda LPG Ecu'su akünüzden aracınız kapalı oldugunda ornegin gunlerce 1 aya kalmadan akü bitirir. Bu LPG sistemi de akünüzün ömrünü daha hızlı tukecetecek. Ancak aküleriniz her durumda 2 yıl garantili oldugu icin kafaya takılacak bi durum degil.

13. Tank dolumlarınızın sonunda asla tak tak tak diye bir ses cıkmayacak. Aman daha cok dolsun diye taksiciler gibi arabayı sallamanıza gerek olmayacak. LPG yakıtı ne aldıysa neredeyse benzin gibi tutarlı sonuclar cıkarmakta cunku bu sistem gazla calısmıyor..

Alıntıdır


GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
Geri
Üst Alt