Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

1.4 TSI özel servis bakımı

kimiferhat

Kayıtlı Üye
Katılım
25 Ocak 2011
Mesajlar
76
Yaş
36
merhaba arkadaşlar, bu ay bakım sürem doluyor ikinci bakım geliyor. ben yetkili serviste yaptırmak istemiyorum artık, malum çok pahalı, ama içimi gıdıklayan bir durum var o da bujiler, araca hangi marka , tek tırnak ,çift tırnak, hangisi takılması lazım? paylaşımlar için teşekkürler.

bu arada yağ da sanırım TSI uygun olan castrol dışarda satılmıyor, o yüzden mobil 1 düşünüyorum, bu konuda da tavsiye istemekteyim.

aslında yetkili servis de düşünüyordum aklımın bir köşesiyle ama tanıdığım vasıtasıyla bir özel servisten 240 lira fiyat alınca düşüncem otomatikman değişti.

ne önerirsiniz, dikkat etmem gereken bir durum var mı?

iyi forumlar.
 
özel serviste yaptırabilirsin ancak parcaları yetkili servisten al bence. Bujileri yetkili servisten al 4 tanesi 120 tl , hava filtresi ve yag filtresini de yetkili servisten alabilirsin. 2. bakım icin benzin filtresini degistirmene gerek yok bence. Yetkili servis 2. bakımda benzin filtresini de degisiyor. Motor yagını ister yetkili servise ister ozel servise git yanında gotur. 1.4 tsi icin piyasada rahatlıkla bulacagın yag mobil 1 esp formula 5w30 yagdır gri 4 litrelik kutuda yesil bir etiketi var. 100-110 tl arasında 4ltsi.
Yetkili servise gittigin zaman dogus otonun bildirdigi aracin sase nosuna gore degisiklik veya guncelleme varsa onu da yapıoyrlar. ben 2. bakıma yetkili servise gittim ve anakart sigortasi daha dusuk direncli bir sigortayla degisti ve boylece anakart yanması ile ilgili daha hassas sigorta takıldı ve bu dogus otonun servis bildirimiyle ucretsiz degisti. Bu gibi kucuk servis guncellemeleri arac bakıma gidince yapılıyor. Ozel servise gidersen eger sonrasında yetkili servise git ve aracinin herhangibir recall veya servis guncellemesi olup olmadıgını sor.
 
mustafa be vbenim araca erzurum erses de bujileri 4 tanesini 40 tl ye taktılar bilginize....erzurum erses de araç bakımı 250 yi asla geçmiyor arkadaşlar sizi fena kazıklıyorlar ya....adamlar özel servisten ucuza bakımları yapıyolar....
 
özel servislerde orijinal buji yok mudur? filtreler filan orijinal değil mi? aklıma kurt düştü şimdi.
 
senden fazla almısşalr 1.6 ların bujisinin tanesi 8 tl :) zaten. Tsi nin bujileri pahalı
 
senden fazla almısşalr 1.6 ların bujisinin tanesi 8 tl
smile.gif
zaten. Tsi nin bujileri pahalı

hocam sağolasın yardımların için 120 tl bujiler ise yağ da 100 liraysa bütün filtreler dahil orijinal parça kullanılmak şartıyla işçilik dahil 240 lira nasıl aldım, o zaman çok dikkatli olmak lazım bu buji olayına. sağol tekrardan.
 
buji mutlaka orjinal bujisi olsun. bunun dısındaki bujileri taktırınca ciddi yakıt tuketimi artısı ve performans dususu oluyormus. Taktırıp sonradan orjinal buji almak zorunda olanalar var.
 
Geri
Üst Alt