Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

1.4 tsı sorunlarım

akınbyrk

Kayıtlı Üye
Katılım
16 Tem 2010
Mesajlar
211
Aracımla ilgili birkaç sorun yasamaya basladım daha dogrusu bu hafta sorunlar arttı diyebilirim..
İlk olarak uzun bi süredir 1. vitesten 2. vitese geçişte sıkıntı yasıyorum ama sadece yüksek devirlerde..5000devir üstünde 1den 2 ye attıgımda sanki debriyaja hiç basmıyomusum gibi çatt diye bi ses geliyo aracın altından..ilk basta tam basmıyomuyum diye düşünürken sorunun bnde olmadıgını anladım..
İkinci olarak gecen cuma günü kar oldugu günde, izmite okula gitmeden önce aracı bi 5 6 dakka calıstırdım ısınsın diye hafiften gaza dokundugumda tam 2500 devirde,önden sağ taraftan bi ses duydum sanki motora bişe takılmıs gibi. herhalde soguktandır diye umursamadım ama dünde aynısı oldu ayagımı gazda sabit tuttugumda bişe takılmıs gibi ordan ses geliyo. ama nedense sadece 2500 devirde oluyor bu..
Son olarak gecen arkadasım farketti ikinci viteste hızlanmaya basladıgımda araba sanki git gel yaparak hızlanıyor gibi oluyor.patinaj çekiyo gibi ama nasıl anlatsam bilemiyorum.
Sorunlarım bu kadar arttıgından dolayı yakın zamanda servise gidicem gerçi vites sorunumu söledigimde dişlileri yaglayıp göndermişlerdi bnde sevinmiştim bu kadar basit bişeyse ne güzel diye....
Bu sorunları yasayanlar varsa bilgi verebilir mi acaba?
 
1. vites 5000 devir caat sesi :) senkromensin irzina geciyorsunuz o sirada. bu arabada spor sanziman yok konfor odakli sanziman var uzun vadede tekrarlamaya devam edersneiz sanzimani indirip senkromens dislilerini degistirmeniz gerekir.
 
o gıt gel yaparak hızlanması bujı sıkıntısı galıba. yazılım yapınca bende dahada artmıstı o sorun.
 
1. viteste yüksek devirdeyken 2. vitese çekerken ayağınız debriyajdayken bikez gaz verip öyle geçirin 2'ye kamyoncu style o zaman ses gelmio :))
 
hiç ses duymadım ama 2. viteste gaza basınca pati hissi bende de oluyor direksiyon bi değişiyor sanki
 
1. vites 5000 devir caat sesi :) senkromensin irzina geciyorsunuz o sirada. bu arabada spor sanziman yok konfor odakli sanziman var uzun vadede tekrarlamaya devam edersneiz sanzimani indirip senkromens dislilerini degistirmeniz gerekir.
nasıl spor sanzıman yok göstergeye 8 koymuslar siz 3binde mi vites değiştiriosunuz hep?
 
göstergedeki 8i normalde göremezsiniz zaten. göstergeye konuldu diye oralara kadar devir çevirmek tüketici toplumu haline getirilmeye çalışılan başta petrol ardından sanayicileri çok mutlu, seni kısa süre sonra mutsuz edebilir. limitlerde sürekli araç kullanmak kimseye fayda sağlamaz. vitesi saniyelerden çok daha kısa sürede değiştirmekle kimseye madalya takılmıyor, trafikteyiz unutmayın.

önceden trafik kazası sonucu ölümlerde cezalar çok ağır değildi ama artık cinayetle aynı seviyelerde, dikkatli olun.
 
Soğuk motora 2500 devir verilirmi kardeş :) Bence tüm bu sorunlar kullanım tarzınızla alakalı....
 
1. vıtesden 2. vıtese gecerken yuksek devırlerde arac 3. vıtesı ıstıyo yanı ole 5.000 devır 6.000 devırlerden sonra kaldı kı bence drag yapsan bıle 1. vıtese o kadar yuklenme sanzımanı ındırırsın.Turbo araclarda bosta ıken gaz vermek cok zararlı helekı soguk motorda zaten 4.000 devırde kesıcı gırıyor devreye turbonun anası aglamasın dıye 2 vıtese olayıda tahmınım 5.000 6.000 devırlerde ayagını gazdan erken cekemıyorsun oda torku dusuruyor sana araba sallıyormus gıbı gelmıstır.Yanı aynı sorunlar bendede var butun araclarımız dogustan her bakımda bunları sogledım anormal bır seyle cıkmadı ;)
 
Geri
Üst Alt