Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

1.4 tsı bakım yardım lütfen

alper.06

Kayıtlı Üye
Katılım
27 Ara 2010
Mesajlar
198
Yaş
43
Arkadaşlar ben sizden bir akıl almak istiyorum bu konular hakkında pek bilgim yok.

Şimdi benim araç 8000 km de dün yağına felan baktım pek eksilme olmamış ama yağ rengi ilk zamanki gibi deyil simsiyah olmuş ben şimdi yağ felan değiştirsem olurmu acaba ne dersiniz.

Şimdiden Teşekkürler
 
yağ kısa süre sonra simsiyah olur zaten..siyah olması bişiler ters olduğu anlamına gelmiyo yıl ya da km dolmadıysa..
keyfi olarak yağ değiştirebilirsiniz elbet ama zorundalık değil 15K bakımı için km dolmadığına göre arabanın daha 1 yılı da dolmadıysa bakım zamanı gelmesini bekleyebilirsiniz..
 
o zaman devam daha 7000 inin daha var yada 5 ay ;)
 
Arada bir yağ seviyesini kontrol et yeter. Benim de o civarda biraz eksiltmişti.
 
bnm aracım 9000 km de çok az eksiltmiş bende 15000 i bekliorum sizinde bişi yapmanız gerek yok ya 5 ayyada 7 bin daha
 
size önerim fabrika yağını acil olarak servis dışı normal bir tamirciye değiştirmeniz.(6000 km de sıradan sanatkar kamyon tamircisine yağ lambası korkusuyla karter tıpasını söktürerek yağını değiştirdim.çıkan yağ dizel yağdan farksızdı tamirci dizel sandı.yağı aynaya dökerek bekleyip baktığımızda parçacıkları gördük...0w30 edge yağı doldurduk filtreyi servis anlar garanti dışı kalır diye ellemedik.yani fabrika yağı 6000 de kullanılamaz zift gibi oluyor)karar sizin saygılarımla...
 
Aracın ilk bakımı 15000 veya 1 senedir aksi bir durum olmadıkça ki yağın siyahlaşmasıda aksi bir durum değildir... yağ eksiltebilir doğrudur benimde eksiltmişti ama tırtıklı bölgenin aşşağısına inmediyse sorun yok sınırdaysa da servis ücretsiz ekler zaten... Bunun dışında 15000 den önce yağ değiştirmek keyfidir ben boşa masraf olarak görüyorum bilmem kaçyüz tane mühendis bu motorun ilk bakımı 15000 dedir dediyse bunun altını irdelemeye pek gerek yok bence.
 
işte benimde birazeksiltmiş gibi ne yapmam lazım servistemi değiştirilecek ne kadar tutar

1LT 0w-30 Castrol Edge 25TL civarı sanayide. Servise ekletmeye ya da değiştirmeye gerek yok. Hatta sanayide zorlarsan artmış yağ bile bulabilirsin.
 
Geri
Üst Alt