Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

1,4 tsı 130 sabit hız 8,1 ortalama tüketim 690 km yol normal mi?

kamilaltun

Kayıtlı Üye
Katılım
22 Ağu 2010
Mesajlar
425
Yaş
39
sevgili dostlar izmite giitim dün bugün geldim.. otobanda 130 a sabitledim ortalama değer 8,1 den aşağıya inmedi hiç. olmadı 120 ye sabitledim 7,9 dan aşağıya inmedi hiç... 690 km de yol yaptım çok kötü değilmi? sizinkilere bakıorum çok yüksek kalıyor benim değerler???
 
Daha 3 saat önce depoyu fulledik 390 gösteriodu :)
 
bence normal 1.4 turbo motora göre hız sabitleyicinin hep daha fazla yaktığını söylüyolar ayakla deneseydin keşke
 
ben ıstanbul kurtkoyden cıktım 140 - 200 arası gıttım hep ortalamam 7.8 ıdı ızmıtte :confused:
 
bana çok geldi nedense..ben atmosferik 1.6 borayla zamanında 6.4 yakmıştım 120ye sabitleyerek
 
Hız sabitleyiciyi sürekli kullanmasa idin değerlerin daha fazla olabilirdi sürekli olarak sabitleyip gittiğinden dolayı aracının yakıt değeri yüksek görünüyor.Ben uzun yolda yol dü olmadığı ve ayağım yorulmadığı sürece kullanmıyorum yakıt değeri dahada düşüyor.Hız sabitleyiciyi kullanmayı huy edinmezsen değerlerin normal kardeşim o kadar da yüksek değil.
 
lastik basınç, arabanın yükü, benzin kalitesi, yağ, vites vce devirler... bir dünya element birbirini destekler vaziyette olacak ki herkes aynı değerleri tutturacak. bugün normal gelir yarın anormal. sorun yoksa çokta dert değil.
 
Ben geçen ay Ankara ya gittim geldim depo yu fulledım sonuna kadar otobanda 120 otoban dısındakı yollarda 100 km ye sabıtledım ve ankaraya geldıgım de ceyrek ten bıraz az benzınım vardı ortalamam da yanlıs hatırlamıyosam eger 5.9 ıle 6.3 arasında bırseydi ve sureklı yolda klıma acıktı sızınkısı bana da gercekten fazla geldı
 
Geri
Üst Alt