Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

1.4 TSİ motorlar ne kadar yağ yakar???

GÖKHAN ŞİMŞEK

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
1,329
Yaş
43
Arkadaşlar 1.4 122 lik tiguanım var ilk bakımını 16000 km de yaptım aracım şu an 23000 de ve bakımdan sonra 7000 km geçmesine rağmen yağ lambası yandı servise gittiğinde yağ koydular şimdi şu kafama takıldı bu araçlar yağ yakıyor doğru ilk bakımda yağ çubuğuna baktığımda yarımın biraz altında yağ koymuşlardı dün eklediklerinde ise 800 gr koyduklarını söylediler ama çubuğun üst kısmına kadar doldurmuşlardı sanırım 7000 km de 400-500 gr civarında net eksiltmişti bu sizce normal mi valla canım sıkıldı????


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Anormal bir durum yok.7000 de 800 eksiltmesi anormal bir durum değil. Bu tamamen koyulan yağ ile alakalı bir durum. Eğer 160 ve 180 liklerdeki gibi castrol 5-30 koyuluyorsa sıcaklığa çok gelemeyen ince bir yağ olduğundan eksiltme yapabiliyor.Ayrıca bakımı 10 bin km ye çekersen daha iyi olur. Avrupada bakım km si 20 bine kadar bile çekilebiliyor ama ülke şartları kullanılan yağlar bunda çok etkili. Yağ yakma durumu tsi da çok rastlanan bir durum ama bunun kontrolünün yapılması gerekiyor genel olarak. Sendeki oran kötü değil ama daha fazla yağ yakan motorlar da var piyasada ve vw bunları incelemeye alıp garantisi olmasa dahi kendi insiyatifinde ya sandık motor getirterek ya da rektifiye ettirerek müsteriyi madur etmemeye çalışıyor. Daha yüksek sıcaklığa dayanıklı yağlar da var ve bunlardan da kullanabilirsin bu durumu daha aza çekebilmek için. Ya da daha kalın yağ da koyabilirsin arabana ama performan anlamında değişiklik yaşarsın. Bu motorlar güçten yoksun devir dönmeyen motorlar gibi olmadığı için bu tarz durumlara alışkın olmak gerekiyor.
 
Teşekkür ederim kurtbil ilk bakımı 16000 de yapmıştık lamba falan da yanmamıştı kafama takıldı bide bundan sonra ben de yakından takip edecem....ama bakımda yağı bence eksik komuşlardı...sanırım sıkıntı yok çünkü bakımdan sonra bile yağ çubuğunun neredeyse çeyreğinde idi yağ biraz da eksiltince lamba yaktı sanırım....


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Bakımlardan sonra dikkat etmek lazım yağ konusuna. Ne eksik ne fazla olmalı yağ. İşin aslında zaten ne kadar eklediğini de takip etmen lazım. Motorda yağ eksik olsa bile yine de eklediğin yağ miktarın işin gerçek rengini gösteriyor. Bu arabada arabanda 1 litrelik yedeğin olsun servisten aldığın. Ne kadar eksilttiğin konusunu daha iyi takip edersin. Bir de bakımları 10 bine çekersen daha mantıklı olur. Sonuçta iklim farklı, topografya farklı her yerde. Misal yağ yakımında istanbulun trafiği etkili olabiliyorken anadoludada inişli çıkışlı yollar devirli düşük vites kullanımları etkili olabilir. Tabi bu değerlendirme tsi motorlar için bir örnek malum yağ eksiltme durumlardan dolayı. Performansın getirisi olarak da kabul edebiliriz bu durumu
 
Valla çok ilgınç geliyor bana...ben 2004-2012 yılları arasında 2 kasa leonu da kullandım. Arabalarıma herzaman bakarım, gerekli kontrollerini yapmadan yola çıkmam ama hiç yağ yakma sorunu yaşamadım. Tsi motorlarla ilgili çok duydum, ne desem muhakkak kontrol etmekte fayda var.
 
Küçük hacim ve sıkıştırmalı turbo motor olduğu için çok anormal gelmiyor açıkcası. Ayrıca kullanılan yağın performansa katkısı olması adına ince olması da yağ yakmada etken bir durum.
 
Geri
Üst Alt