Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

1.4 TDI(80) 100kmde 2.9lt yakıt tüketiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GRKMSRGL

Kayıtlı Üye
Katılım
29 Ağu 2009
Mesajlar
5,250
Yaş
36
İspanyol otomobil üreticisi Seat, hibrit ve alternatif yakıtlı araçlar hariç, sınıfında yakıt ekonomisi bakımından bir dünya rekoru kırdığını iddia ediyor. Şirket bir Seat Ibiza Ecomotive’i bir depoluk benzinle 1562 km’den fazla sürdüğünü ileri sürüyor ki bu 100 km’de 2.9 litrelik bir tüketim oranı demek.

Avusturyalı sürücü Gerhard Plattner bir hafta önce direksiyon başına geçti ve aracı İspanya ve Fransa boyunca kullanarak Frankfurt’a sürdü. Plattner Frankfurt’a ulaştığında yakıt göstergesine bakmış ve depoda hâlâ biraz benzin olduğunu görmüş. Durmak yerine yoluna devam etmiş ve nihayet Göttingen’de benzinini bitirmiş


e1da0c5e8b5ab53b6e416da33b6daba1.jpg



Plattner aracın deposunu doldururken şöyle dedi “Bu rekoru kırmak inanılmaz bir şey. Kuşku yok ki bu, yılın en çarpıcı yakıt tasarrufu başarısı. Bütün gece şiddetli yağan yağmur sürüşü zorlaştırdı, ama Ibiza ECOMOTİVE mükemmel bir performans sergiledi.”

Seat bu başarıyla ilgili olarak hem Plattner’ı, hem de aracın tasarımını övüyor. Şirket “optimize edilmiş aerodinamik yapının, ağırlığın azaltılmasının ve 80 beygir gücündeki 1.4 TDI’ya yapılan modifikasyonların” rekorun kırılmasında rol oynadığını söylüyor.
 
vay be valla helal olsun bin rahat rahat git istedigin yerlere yanlız benzinin bittigi yere dikkat...:p:D:D:D
 
nasıl gider okadar ya? düşünüyorum da yolu yok ya tüm yolu yokuş inmen lazım

arabam 2.9 yaksa tuvelete anadolu yakasına giderim, ekmek almaya Çanakkaleye :)
 
Helal olsun abi bana bi ders versene ya yada bende cordoba alıcam bu ne ya bizim ibiza tasarruf nedir bilmiyor oructa tutmuyor :)
 
çok zor değil bende 3.3 yakıyorum cordobayla;)
 
oldukça sakin kullanmama rağmen bir depoda 700 küsürü geçemedim şehir içi, tsi sahipleri arasında 850 gidenleri falan duyuyorum.
 
Bizim babamla karısık kullanıyoruz beraber toplam 550-600 km anca diyoruzdur oda en yüksek değer anlamadık ama neyse :D
 
peugeot motorunu geçtiler valla
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt