Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

1.4 TDİ triger bakımı ne zaman?

Escortus

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Mar 2012
Mesajlar
9
Arkadaşlar 1 haftadır bende 2008 1.4 tdi stylance cordoba ile aranızdayım. aracı alınca servise gittim triger bakımı yapılması lazım dediler. oysaki araç her on binde servis görmüş şu an 66 binde bende yaptırmadan geri döndüm. bu triger bakımı 90 binlerde olması gerekmez mi? yoksa yağlama vs... gibi bir temizlik işlemi mi ki her 4 binde yapılacak dediler??? Bu konuda aydınlatırsanız memnun olurum.Teşekkürler
 
bence farklı bi bakımdan bahsetmişlerdir bildiğim kadarıyla triger seti doksanbinde değişiyor...
 
ilk değişim 90.000 km veya 4 yıl muhtemelen yıl olarak 4 yılı doldurduğundan söylemişlerdir...
 
230 Triger set olarak 70 Devir daim 30 Antifiriz vs.. 100 işçilik maliyet böyle bundan fazla isteyen olursa yaptırma.. Devirdaimi değiştirmeyebilirsin..
 
devirdaim dahil set olarak değişmek şiddetle önerilir. eğer devirdaim değişmeyecekse gergi rulmanını da değişmeyin hatta sadece triger kayışını değişin olsun bitsin. set olarak değişmesinin özel bir sebebi var. harteketli parçaların ömrü yaklaşık olarak aynı. biri veya birkaçını değişmediğinizde hiç bir parça değişmemiş gibi arıza olasılığı şiddetle muhtemeldir. ancak çok fazla şehir içi trafikte kullanılmamış ve hele 40bin de bir araç için süreyi birkaç yıl daha uzatmak mümkün.
 
Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler... Reis kardeşin dediği gibi belkide 4 yılı dolduğu için dediler ben 4 bin km anlamış olabilirim. ozaman bakıma girmek gerekiyor.
 
90 binde bir / 4 senede bir. Hangisi önce dolarsa... İhmal edilecek en son bakım. Hemen değiştirtin.
 
skoda servislerinden de fiyat alın ve triger bakımını kesinlikle yetkili servislerde yaptırın

ben hepsi dahil skoda servisinde 450tl ye yaptırdım

bu arada arkadaşların dediği gibi 90bin km yada 4 yıl hangisi önce dolarsa ve sizde 4 yıl dolmuş değişim gerekli
 
İlk 90 km değişim yapılır 4 senede bi kere kesinliklede serviste yaptırmanızı tavsiye ederim
 
Geri
Üst Alt