Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

1.2 tsi performans

gallipoli

Kayıtlı Üye
Katılım
16 Ara 2011
Mesajlar
211
Arkadaşlar hepinize iyi forumlar.Aracımda azda olsa performans artışı yapabileceğim sizce neler yapabilirim? Çok aman aman bir şeyden bahsetmiyorum zaten "hiç uğraşma git 1.4 tsi al" gibi tavsiyeler de oldu daha önce :) Sizce araca sadece filtre olarak değilde hava filtresi kiti+downpipe+egsoz yapsam hissedilir derecede performans değişir mi? Yoksa uğraşmaya değmez mi? 1.2 tsi için henüz yazılım yok bildiğim kadarıyla ve bu uygulamalarla sizce %9-10 civarı bir artış sağlarmıyım? Bu uygulamaları yapan yada tahmini olarak ne kadar performans alacağımı söylecek arkadaşlar varsa çok memnun olurum.
 
Bmc cda
Emil veya İskender downpipe
Evotech yazılım

Bu 3ile standart 1.4 tsidan belki 1 adım daha hızlı yürür :)
 
emre istersen senin arabaya göre bir arkadaşta hazır yapılmış egzost sistemi var +filtre 10 hp alırsın herhalde
 
yazılım olmadan bahsettiğiniz uygulamayla %9-10 bir artış sağlamanız mümkün değil ama yazılım yok demeyin yazılımın yapıldığını biliyorum zaten üsttedi arkadaşımızda bahsetmiş durumdan...
 
aynen hazır sistem hiç uğraşma bence
 
1.2 tsi da üstünden çıkan beyine göre yazılım yapılıyordu en son.Firmalar kendilerini geliştirip seri olarak yazılım yapmaya başlamışlarda onu bilemem.Stock haline göre komple egzoz,Cai ve yazılım ile 3 boy net hızlanır ama para harcamaya değer mi muallak. Ekonomi bazlı üretilmiş bir motordan sonradan güç arttırımı ile fazla bir şey beklemek mantıklı olmaz.Biraz para çokomel eğrisine bakmak lazım.Yazılım için 1000-1500 lira arası bir meblağ,egzoz sistemi ve filtre için 1000 lira harcayıp stock haline göre arabanın 3-4 boy hızlı gitmesini sağlayacaksak açıkcası hiç yapmamak daha mantıklı.Bu arabaların sıfır paralarına neredeyse ikinci elde tfsi Fr alınabiliyorken amacı performans olmayan 1.6 motorun yerine geçmesi mantığı ile üretilmiş bir motor için para harcamak gereksiz bence.
 
Geri
Üst Alt