1.2 tsi leon motor ilk çalıştırmada rölanti sorunu( mu ?) | SCW - Seat Club World - Seat, Seat Forum Türkiye

Üyelerimizin Albüm Fotoğrafları

Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için ANDROİD ve İOS mobil uygulamamız yayına başlamıştır. BURAYA tıklayarak uygulamaya gözatabilirsiniz.

1.2 tsi leon motor ilk çalıştırmada rölanti sorunu( mu ?)

Konu, 'Leon 1P1 (2009+Makyajlı)' kısmında mateach tarafından paylaşıldı.

  1. mateach

    mateach
    SCW ÜYESİ

    Mesajlar:
    208
    Beğenileri:
    22
    Ödül Puanları:
    18
    http://www.youtube.com/watch?v=JXuLjTdDeSQ&feature=related

    videodaki araçtaki sorunun aynısı bende var arkadaşlar..bu işlerden anlamadıgım ve cevremde de danışacagım biri olmadıgı için size danışmak istedim..kışın yapmadıgı bu olayı havalar ısınınca yapmakta..eski araçlardaki jiklenin açılması gibi ilk 30sn civarı rölanti yüksek çalışırken anlık tüketimde 2.0lt civarıyken 30sn civarı sonunda araç normale anlık tüketim de 0.8 civarına düşüyor.bu normalmidir..benim abartmam mıdır bu olay? :)

    cevaplar için teşekkürler şimdiden
     
  2. kamikaze

    kamikaze
    SCW ÜYESİ

    Mesajlar:
    1.910
    Beğenileri:
    251
    Ödül Puanları:
    83
    Çok anormal bir durum yok bence, 0.8 lt anlık tüketim de gayet normal.
     
  3. mateach

    mateach
    SCW ÜYESİ

    Mesajlar:
    208
    Beğenileri:
    22
    Ödül Puanları:
    18
    aracım ilk başta 2 lt civarı anlık tüketimle başlayıp 30 35 saniye sonra 0.8 e düşüyor videodada ilk çalıştırmada devir yüksekken bir zaman sonra devir saati düşüyor..benim araçta böyle aynen
     
  4. YCO

    YCO
    SCW ÜYESİ

    Mesajlar:
    22.341
    Beğenileri:
    79
    Ödül Puanları:
    48
    normal bi durum..
    bu olay VW grup içersinde Veyron'da bile var..ne de olsa bazı uyarı lambaları ve sesleri Leon'la aynı.. :D :D puhaha

    1.41'den sonra..

     
  5. mateach

    mateach
    SCW ÜYESİ

    Mesajlar:
    208
    Beğenileri:
    22
    Ödül Puanları:
    18
    bu veyron videosu keyfimi yerine getirdi..özellikle uyarı sesindeki benzerlik hafiften göğsümü kabarttı :)

    okuldaki arkadaşlar eyyam yapınca bende tırstım açıkçası biraz seata karşı önyargılı arkadaş çevrem :)
    içim rahatladı teşekkürler cevaplar için
     
  6. ilkerbilim

    ilkerbilim
    SCW ÜYESİ

    Mesajlar:
    1.594
    Beğenileri:
    190
    Ödül Puanları:
    63
    İlk çalışmada hidrolik basıncını düzenlemek için 20sn kadar böyle çalışıyor.
     
  7. mateach

    mateach
    SCW ÜYESİ

    Mesajlar:
    208
    Beğenileri:
    22
    Ödül Puanları:
    18
    kışın bu durum olmadı hiç düzensizlik var diye düşündüm..eskiden 124 muratımız vardı peder açardı jikleyi soğuk havalarda..ordan kalan bir düşünce fakat yanlışmış demekki
     
  8. SİMON

    SİMON
    SCW ÜYESİ

    Mesajlar:
    3.408
    Beğenileri:
    174
    Ödül Puanları:
    63
    bu sıcak havada bıle aracı 2-3 gunkullanmayıp sonra calıstırdıgımda 25 sanıye kadar anlık tujetım 3.8 oluyor sonra yavas yavas 0.9 a ınıyor bu gayet normal bır durum
     
  9. _AS_

    _AS_
    SCW ÜYESİ

    Mesajlar:
    1.184
    Beğenileri:
    138
    Ödül Puanları:
    63
    Normal bir durum bu bende de oluyor kapalı garajda soğuk havayla hiç ilgisi olmamasına rağmen:)
    yanlız ilk çalıştırmada 1 saniyelik hooorrrr diye bir ses geliyor arada nedir bu bilen var mı?
     
  10. mateach

    mateach
    SCW ÜYESİ

    Mesajlar:
    208
    Beğenileri:
    22
    Ödül Puanları:
    18
    ya zaten bu araçta motor sesi günden güne artıyor sanki ilk aldıgımda daha sessizdi :)
     

Sayfayı Paylaş