1.2 tsi leon motor ilk çalıştırmada rölanti sorunu( mu ?) | SCW - Seat Club World - Seat, Seat Forum Türkiye
  • Merhaba Ziyaretçi hoşgeldin !
    Forumdan daha fazla yararlanmak için buradan kayıt olunuz
    Hello Welcome to Guest!
    Register here to benefit more from the forum

1.2 tsi leon motor ilk çalıştırmada rölanti sorunu( mu ?)

mateach

Kayıtlı Üye
Katılım
5 Ara 2010
Mesajlar
208
Beğeniler
22
#1
http://www.youtube.com/watch?v=JXuLjTdDeSQ&feature=related

videodaki araçtaki sorunun aynısı bende var arkadaşlar..bu işlerden anlamadıgım ve cevremde de danışacagım biri olmadıgı için size danışmak istedim..kışın yapmadıgı bu olayı havalar ısınınca yapmakta..eski araçlardaki jiklenin açılması gibi ilk 30sn civarı rölanti yüksek çalışırken anlık tüketimde 2.0lt civarıyken 30sn civarı sonunda araç normale anlık tüketim de 0.8 civarına düşüyor.bu normalmidir..benim abartmam mıdır bu olay? :)

cevaplar için teşekkürler şimdiden
 

kamikaze

Kayıtlı Üye
Katılım
22 Kas 2010
Mesajlar
1,910
Beğeniler
251
Yaş
48
#2
Çok anormal bir durum yok bence, 0.8 lt anlık tüketim de gayet normal.
 

mateach

Kayıtlı Üye
Katılım
5 Ara 2010
Mesajlar
208
Beğeniler
22
#3
aracım ilk başta 2 lt civarı anlık tüketimle başlayıp 30 35 saniye sonra 0.8 e düşüyor videodada ilk çalıştırmada devir yüksekken bir zaman sonra devir saati düşüyor..benim araçta böyle aynen
 

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,339
Beğeniler
79
Yaş
30
#4
normal bi durum..
bu olay VW grup içersinde Veyron'da bile var..ne de olsa bazı uyarı lambaları ve sesleri Leon'la aynı.. :D :D puhaha

1.41'den sonra..

 

mateach

Kayıtlı Üye
Katılım
5 Ara 2010
Mesajlar
208
Beğeniler
22
#5
bu veyron videosu keyfimi yerine getirdi..özellikle uyarı sesindeki benzerlik hafiften göğsümü kabarttı :)

okuldaki arkadaşlar eyyam yapınca bende tırstım açıkçası biraz seata karşı önyargılı arkadaş çevrem :)
içim rahatladı teşekkürler cevaplar için
 

ilkerbilim

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Kas 2010
Mesajlar
1,593
Beğeniler
190
Yaş
27
#6
İlk çalışmada hidrolik basıncını düzenlemek için 20sn kadar böyle çalışıyor.
 

mateach

Kayıtlı Üye
Katılım
5 Ara 2010
Mesajlar
208
Beğeniler
22
#7
kışın bu durum olmadı hiç düzensizlik var diye düşündüm..eskiden 124 muratımız vardı peder açardı jikleyi soğuk havalarda..ordan kalan bir düşünce fakat yanlışmış demekki
 

SİMON

Kayıtlı Üye
Katılım
7 Eyl 2009
Mesajlar
3,402
Beğeniler
168
#8
bu sıcak havada bıle aracı 2-3 gunkullanmayıp sonra calıstırdıgımda 25 sanıye kadar anlık tujetım 3.8 oluyor sonra yavas yavas 0.9 a ınıyor bu gayet normal bır durum
 

_AS_

Kayıtlı Üye
Katılım
6 Ocak 2011
Mesajlar
1,184
Beğeniler
137
Yaş
29
#9
Normal bir durum bu bende de oluyor kapalı garajda soğuk havayla hiç ilgisi olmamasına rağmen:)
yanlız ilk çalıştırmada 1 saniyelik hooorrrr diye bir ses geliyor arada nedir bu bilen var mı?
 

mateach

Kayıtlı Üye
Katılım
5 Ara 2010
Mesajlar
208
Beğeniler
22
#10
ya zaten bu araçta motor sesi günden güne artıyor sanki ilk aldıgımda daha sessizdi :)