Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

1.2 Tsi Dsg İbiza Copa Plus 10/6

Anarchist

Kayıtlı Üye
Katılım
25 Nis 2010
Mesajlar
2,843
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar,

7200 km bi 1.2 tsi copa plus aldık ancak bazı konularda beni çok şaşırttı. bundan önce 2003 honda jazz kullanıyorduk otomatiği bundan çok çok iyiydi. vites geçişleri hissediliyor ve çok garip vites değiştiriyor. nasıl derseniz 1 den ikiye araç bağırınca geçerken 2 den 3 çabucak atlıyor. yada şöyle izah edeyim ibizanın s modu hondanın d moduna çok yakın. 2003 jazz bile geri kaçırma yapmıyordu. bunda frenden ayağınızı çektiğiniz anda araç hangi viteste olursa olsun eğime göre akma yapıyor yani boştaymış gibi. süspansiyonu çok sert ve malesef ses konusunda biraz kıl olduğumdan vites geçiş seslerini özellikle bir duvarın yanından geçiyorsak ve yolda biraz bozuksa çok net duyuyorum. araç dış görünüm olarak çok iyi duruyor. ses sistemi çok hoşuma gitti. yanlız tsi kullanan arkadaşlara bir soru sormak istiyorum araç rolantide çalışırken motorun en üst kısmından sürekli çıt çıt çıt... diye bir ses geliyor bu normal midir?
 
Bu yazdıklarınla bir sonraki aracımda otomatik vites alacağım diyordum bütün düşüncelerimi değiştirdin
 
Bende 1.6 TDI dsg leon var 15.000km geldi vites için diyorum dediklerini hiç yaşamadım sadecene bayır çıkarken vites geçişleri otomatikmen yüksek devirlerde degişiyo oda olması gereken normal düzlükde 2000 seyrinde degiştirir 1500 devir'de kalır nazik kullanışta hissetmezsin bile okadar akıllı yani bugüne kadar birçok otomatik vites kullandım dsg çift kavrama candır diyorum =)

Yokuş kalkış destegi olan modeller yani bizim leonda var ibiza için bilmiyorum varmı (hill holder) 2,3 saniye gibi tutar arabayı kaydırmadan o sırada zaten gaza basmanla kalkarsın problem olmaması lazım kabul ediyorum dik yokuşlarda park ederken biraz dikkat istiyo oda basit el freni manuel mantıgı =)
 
hondada tam otomatik vites var
ibizada ise otomatikleştirilmiş vites
opsiyol olarak satılıyo yokuş kalkış desteği her ibizada yok
 
dostum,
öncelikle hüzeyir arkadaşın bahsettiği gibi ibizada otomatikleştirilmiş düz vites var. ayrıca dsg şuan en iyi viteslerden belkide birincisi. çift kavramalı olduğu için vites değiştirmeleri çok hızlıdır. ben özelliikle düz yolda hiç fark etmiyorum. güncellemesi vardı belki yapılırsa daha iyi olur arabanız. o çıt sesi sanırım bu dsglere özgüymüş. alışacaksınız. ben dsg den çok memnunum bu arada.. kazasız belasız günler dilerim..
 
Geri
Üst Alt