Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

0 km araç ve ufak tefek tatsızlıklar..

kvnccelik

Kayıtlı Üye
Katılım
6 Tem 2012
Mesajlar
71
Yaş
36
Arkadaşlar merhaba,

0 km aracımla 10 gün içinde bir kaç talihsiz tatsızlık yaşadım maalesef.

İlk olarak, Sütaş dağıtım kamyonunun el freni boşalıyor, o önündeki Transite çarpıyor, Transit de kayarak yokuşta hemen arkasında park edilmiş halde bulunan benim araca yaslanıyor. Polis çağrıldı, kaza tutanağı tutuldu. Resimler aşağıda..













Çok büyük bir maddi hasar olmamakla beraber, plakanın yamulmasıyla kasaya temas eden kısımda siyah siyah çizikler var ve bunlar boya kalkması sanırım. Ayrıca alt plastik çıtada 1 adet kırılma ve sol alt plastiğinde ufak çaplı ezilme mevcut. Yine son resimden anlaşılacağı gibi sol tarafta plastiğin bitiminde beyaz kısımda da ufak çaplı bir ezilme mevcut ve sol sis farı yerinden çıkmış.

Yarın kaza tutanağını Gayrettepe Polis Karakolu'ndan alacağım, yalnız şöyle bir durum var. Ben bu hasarları gidip serviste yaptırırsam tramere mecburen işlenecek sanırım ve 1 haftalık araba için bu hoş bir durum değil?



Üstteki fotoğraftaki daha önce meydana gelen boya kalkması ile beraber hepsi kaça malolur acaba? Aracı Kayadibi'nden almıştım. Servis dışında önereceğiniz işinde profesyonel özel Seat servisi var mıdır? Böyle kaza vs işleri ilk defa başıma geldiğinden ve bu da maalesef 1 haftalık 0 km aracımda başıma geldiğinden dolayı tecrübesizim ve canım sıkkın.

Araçta henüz kasko yok, kasko yaptırmayı düşünüyorum. Kasko için öneriniz nedir?

Cevaplar için şimdiden çok teşekkürler..
 
Geçmiş olsun,yeni alınan aracın ufakta olsa kazası olması cok can sıkıcı bir durum,Allah beterinden saklasın.
 
Geçmiş olsun, can sıkıcı tabi.

Kaza tutanağı tutturulacak düzeyde bir hasar değil aslında hiç tutturmayıp, orada 100 lira koparıp, gitseniz daha iyiydi. Şimdi birinci seçenek pasta cila yapıp, hasarlı bölümleri güzelce düzeltip, yolumuza devam etmek. Eğer bu ilk arabanızsa, henüz tecrübeniz de yoksa, hatta oturduğunuz semt kalabalık, dar sokaklı bir yerse, kapalı otopark yoksa, araba dışarıda kalacaksa zaten malesef burası İstanbul, arabanın özellikle tampon bölgesine daha fazla hasar gelme ihtimali yüksek. Dolayısıyla boyatacaksanız gerçekten boyatmaya değecek durumdayken boyatırsınız.

İkinci seçenek komple parçaları değişmek ki pek mantıklı değil, hiç yoktan birkaç bin liralık bir kazaya karışmış gibi görünecek araba.

Diğer seçenek kaskonuzu yaptırırsınız bir hafta sonra gidersiniz AutoKing'e ve kaskonun mini onarım hizmetinden yararlanarak bölgesel rütuş yaptırırsınız. Tabi aynı şeyi dışarıda herhangi bir yere para vererek de yaptırabilirsiniz.
 
Buyuk gecmis olsun sifir arac icin talihsiz bir olay. Nazara gelmis resmen
 
Hepinize çok teşekkürler arkadaşlar sağolun. Arka tampondaki ufak boya kalkması ve ön taraftaki belirtilen hasarlar toplamda ne kadara mal olur sizce? Bir de servise mi yoksa dışarıda özel bir yere mi yaptırmak daha uygun düşer? Plaka yamuldu artık kullanılamaz sanırım, plaka tekrar nereden tedarik ediliyor? İlk defa başıma geldiği için bu konularda tecrübesizim, kusuruma bakmayın.
Kasko yaptırmayı düşünüyorum zaten, fakat tatildi oydu buydu derken fırsat olmadı henüz. Kasko yaptırsam ve kaskonun mini onarımı kapsamında kasko yaptırılmadan önceki hasarlar karşılanır mı? Bir de kasko olarak hangi firmayı tavsiye edersiniz?

Aracı büyük ihtimalle çalıştığım üniversitenin otoparkına bırakıcam, ya da dışarıda açık/kapalı bir otoparka. Dışarıda çarpan, sürten vs. büyük problem İstanbul gibi yerde..

Teşekkürler..
 
Mini onarımda hasarın ne zaman oluştuğu mühim değil, bir belgeye falan gerek yok, AutoKing'e gidip, bir kasko dönemi içerisindeki 4 hakkının tamamını kullanarak, biraz da rica ile tüm problemleri hallettirebilirsin.

Kaskoda farklı şirketlerden teklif alıp, ödeyeceğin prim ve tazminat bedellerini karşılaştırarak karar verebilirsin. Her kasko şirketinden burada illa ki birileri memnun, birileri muzdariptir. O yüzden en doğrusu verdiğin paraya karşılık, alabileceğin tazminat değerleri ve kapsamını karşılaştırmaktır. Aksigorta, Eureko, Anadolu sigorta değerlendirilebilir.
 
çok geçmiş olsun hiç sucun yokken bu tur bi olay gelmesi hakketen insanın canını sıkıyor rabbim beterinden saklasın
 
geçmiş olsun buda nazarlık olsun diyin Allah beterinden saklasın...
 
Geçmiş olsun Allah beterinden korusun. Sigortada değiştirir tamponunu senin bir kusurun olmadığı için ama hiç bir şey yok gibi duruyor iyi bir usta halleder rötuşla çok bir para isteyeceklerini sanmam. En sağlıklısı bir iki ustaya gidip sorman ne yapacaklarını ve nasıl yapacaklarını,kaça yapacaklarını öğrenmiş olursun:eek:key:
 
Geri
Üst Alt