Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

şarj dinamom sorunlu mu acaba

SfenkS

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Mar 2011
Mesajlar
85
Yaş
42
arkadaşlar geçenlerde bi sebepten dolayı sanayiye gitim usta baktı motorda hiç bi sorunun yok dedi tam gidecektim kapıyı açıp direksiyonu çevirdi ve iç aydınlatmalar karardı hafiften akün zayıf dedi farları yakıp denedi yine aynı şey oldu farlar karardı senin akün zayıf ya da şarz dinamonda bi sorun olabilir dedi ama ben arabayı sabahları ilk seferde marş basıyor konuşurken laf lafı açtı ve ben ayda bir sol stop lambamın patladığından bahsettim ve şarz dinamonda sorun olabilir dedi acaba cidden sorun var mı ??? (bu arada harbiden benim sol stop lambam nie ayda bir patlıyo)
 
şarj dinamosu arızalıysa aküyü şarj etmez akü bitene kadar idare eder sonra zaten çalışmaz aracın herhalde tam bir bilgim yok da benimde bikere aracın şarj dinamosu bozulmuştu ordan biliyorum.Giderken ışıklarım söndü yavaş yavaş tekledi kaldı yolda :) Yedek akü takıp servise götürmüştüm..
 
sarj dınamosu ya bozuktur ya degıldır ıkısının arası nasıl olucakmıs
 
sarj dınamosu bozuk olsa komple sarj etmez akuyu araba zaten calısmaz dıger gunlerde aku ıyıce zayıfladıgında
 
ayrıca ampul patlattıgını yazmıssın bunun nedenı regulator de olabılır,arıza ondada olabılır oncelıkle ona baktır arıza varmı dıye
 
ayrıca ampul patlattıgını yazmıssın bunun nedenı regulator de olabılır,arıza ondada olabılır oncelıkle ona baktır arıza varmı dıye
bu günarkadaşımıj yanına gittim kendisi hyundai de yedek parçada çaışıyo gitmişken ampulu sordum ustaları baktı kalitesiz ampul takmışlar dedi ondan olduğunu söyledi kaliteli taktık dedi inşallah bi daha patlamaz ;)
 
önce akünün voltajini ölçtürmekte fayda var. hemen sarj dinamosuna suc atmak tipik turkiye ustasi :)
 
Geri
Üst Alt