Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

İstanbul'da hız koridorlarına dikkat !!..

Jackie

Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
29 Ağu 2009
Mesajlar
527
İstanbul içinde 50 kilometreyi geçen sürücüler artık kameralar önünde yavaşlayınca cezadan kurtulamayacak.






EDS, hız koridorunda iki nokta arasındaki sürati hesaplayıp cezayı adrese gönderiyor.

İstanbul'da uygulamaya geçilen hız koridoruyla trafiğe çıkan sürücüler daha dikkatli olmak zorunda.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İSBAK A.Ş. tarafından uygulanan Elektronik Denetleme Sistemi (EDS), daha önce sadece kameranın bulunduğu noktadaki hızı baz alarak ceza kesiyordu.

Yeni sistemle EDS noktasına gelen sürücülerin hızlarını düşürmeleri yeterli olmayacak. A noktası ile B noktasına yerleştirilmiş EDS'ler, aradaki mesafede aracın geçiş süresini ölçerek ortalama hızı buluyor.





İki nokta arasında, şehir içindeki hız sınırı olan 50 kilometre yerine 65 kilometreye kadar bir hızla geçilirse 130 lira ceza kesiliyor. 65 kilometrenin üzerine çıkıldığında ise ceza 270 liraya yükseliyor.

Yeni uygulama, İstanbul'da pilot bölge olarak seçilen Ataköy sahilyolu ve Sarıyer Çayırbaşı'nda hayata geçti. Kentin birçok bölgesinde ise test çalışmaları sürüyor. Test çalışmaları süren yerler arasında Bağdat Caddesi de var.
 
teşekkürler önceden paylaşılmıştı..velakin can sıkıcı ama faydalı bi olay..
 
dün gece 120'li hızlarda geçtim ataköy sahilyolundan bi an sinirlenip kameraları unuttum :) bakalım 270 lira ceza ne zaman gelcek :p
 
dün gece 120'li hızlarda geçtim ataköy sahilyolundan bi an sinirlenip kameraları unuttum :) bakalım 270 lira ceza ne zaman gelcek :p

Geçmiş olsun kardeşim :) Öndekiyle tampon tampona geçtim bende bugün hızım normal olmasına rağmen, resmen psikolojik baskı :)
 
Geçmiş olsun kardeşim :) Öndekiyle tampon tampona geçtim bende bugün hızım normal olmasına rağmen, resmen psikolojik baskı :)

ben orayı hep unutuyorum ama öyle bi yer ki 3 şeritli dümdüz yol ve 70mi 50mi ne hız sınırı..

O yolda tam basmalık zaten kameralar işi bozuo :D
 
yahu 50yle yol mu biter allah aşkına
 
Bu ne ya,bu kadar da olmaz kardeşim...Adamlar her trafik lambasına EDS koymuş..Bizim burdaki mobeseler de geçerli mi acaba...Ben mobeseye 150 mt. kala yavaş yavaş gidiyorum..Geçer geçmez basıyorum tam gaz..Arkadan plaka okuma varsa Ayvayı yedik işte ozaman...:D

Emre,tampon tampona giderken plakayı okuyamıyor mu..?
 
50 km hızla gitmek istesen bile arkandakinin sellektör yakıp agız kımramalarını görüp kulakların cınlayınca insan hızlanma mecburiyeti hissediyor.
 
Geri
Üst Alt