Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

İstanbul Trafiğine Ücretli Sistem Geliyor

DOUKAN

Kayıtlı Üye
Katılım
25 Ağu 2009
Mesajlar
3,409
Yaş
34
Her gün daha fazla tıkanan İstanbul trafiğine ücretli sistem geliyor.

Londra'daki gibi kent merkezine giren araçlardan günlük ücret alınacak. Bu yolla toplu taşıma özendirilip şehiriçi trafik rahatlatılacak

Kangren haline gelen İstanbul trafiğini rahatlatmak için Londra modeli geliyor. Trafik sıkışıklığının ücretlendirilmesine dayanan modele göre, İstanbul'da trafiğin kilitlendiği bölgelere yoğun saatlerde giren araçlar ücret ödeyecek. Takılan çiplerle takip edilecek olan araçlar, trafiği yoğun bölgelere girdiği anda ücrete tabi olacak.

SIKIŞIKLIK % 30 AZALACAK

Bu sistemle, o bölgelere girecek araç sayısının 70 bin azalması bekleniyor. İstanbul trafiğinin azaltılmasına yönelik olarak yaptıkları çalışmalar konusunda AKŞAM'a bilgi veren İstanbul Ulaşım A.Ş Genel Müdürü Ömer Yıldız, temel amaçlarının, trafiği azaltıp toplu taşımayı özendirmek olduğunu belirterek, bu amaçla hedefledikleri modellerden en önemlisinin, Londra örneği olduğunu kaydetti.

Yıldız, bu modelin, trafik sıkışıklığının ücretlendirilmesine dayandığını kaydederek, kentte, trafiğin yoğun olduğu bölgelere, yoğun saatlerde giren araçlardan ücret alınacağını ifade etti. Yıldız, 'Belli bir bölgeye giriş çıkışlarda günün belli saatlerinde kullanımına göre ücretlendirme yapılabilir. Ücret, trafik sıkışıklığına göre değişken olabilir' dedi. Yıldız, bu model sonucunda, trafikte yüzde 15-18 , sıkışıklıkta yüzde 30 azalma meydana gelirken, seyahat süresinden yüzde 30 oranında tasarruf sağlandığını ifade etti. Yıldız, Londra modeliyle, toplamda da trafiğin sıkışık olduğu bölgeler giren araç sayısında 70 binlik azalma yaşandığını dile getirdi. Ücretlendirmenin nasıl yapılacağına da açıklık getiren Yıldız, belirlenen bölgelere konan kameraların, araç plakalarını okuyacağını kaydederek, 'Aracın girdiği bölge ve kaldığı süreye göre araç sahibine fatura kesiliyor. Bu sistemin kurulmasını öneriyoruz. Çok zor değil. Mevcut teknolojik imkanlarla çözülebilir. Ücretlendirme banka hesabından otomatik olarak düşebilir' diye konuştu.

DÜNYA BU İSTİKAMETE GİDİYOR

Yıldız, bu projeyi öncelikli hedefleri arasına koyduklarını vurgulayarak, 'Bunu biz yapmasak da zaten yapılacak. Dünya bu istikamete doğru gidiyor. Türkiye'de de yapılabileceğini düşünüyoruz' dedi. Yıldız, sistemin İstanbul'un yanı sıra trafik yoğunluğu yaşanan diğer büyük şehirlerde de uygulanabileceğini aktardı.

TABELADA 'C' VARSA GİRİŞ PARALI

Londra'da uygulanan 'congestion charge' sisteminde para ile girilecek bölgeler kırmızı 'C' harfi ile gösteriliyor. Şehir merkezine giren araçlar 8 sterlinden (yaklaşık 20 lira) başlayan ücretler ödüyor. İşte Chelsea Bridge üzerindeki bu tabela, kent merkezindeki ünlü Sloane Square'in paralı olduğunu gösteriyor.

İLK HEDEF TARİHİ YARIMADA

İstanbul'da bu modelin ilk uygulanacağı yerin tarihi yarımada olacağını kaydeden Yıldız, 'Önce orada uygulanır, daha sonra genişletilir. Biz bunu Ulaştırma Şurası kapsamında önerdik. Uygulayacak olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'dir' dedi.

'OTOMOBİLSİZ GÜN' İLAN EDİLSİN

YILDIZ, tüm dünyada olduğu gibi 22 Eylül'ün Türkiye'de de 'otomobilsiz gün' ilan edilmesinin de hedefleri arasında olduğunu kaydederek, 'Otomobilsiz gün getirilmesini teklif edeceğiz. Uygulanmasını istiyoruz. Avrupa'da uygulanıyor. Bu günün ilan edilmesi de bir motivasyon olacak. Küçük tasarruflar dahi trafiği rahatlatır. Böyle bir gün İstanbul trafiğini rahatlatır' diye konuştu. (Akşam)
 
İzleyeniniz oldumu bilmiyorum. Londrada ki bu sistemi tanıtan bir bölüm vardı National Graphicte. Kesinle eğer uygulamaya konabilirse süper bir karar. Lakin bu iş tabi şehir dışı olarak kabul edilecek yerlerde yeni park mafyalanmalarına sebebiyet verecek bu veya buna benzer bir sürü fırsatçı türeyecektir. Umarım memleketimizde her işte yapıldığı gibi alt yapısı etüdü yapılmadan apar topar bir şeyler yapılmış olması için devreye sokulan bir şey olmaz bu da
 
Trafiği rahatlatmak için değil tamamen yeni bir vergi kapısı oluşturmak için yapıcalak bir sistem bence!
 
Trafiği rahatlatmak için değil tamamen yeni bir vergi kapısı oluşturmak için yapıcalak bir sistem bence!
Doğru söze ne denirki..katılıyorum sana..vatandaştan para almanın değişik versiyonları hep bunlar...
 
hayırlısı olsun
ılerde ne ıcın oldugunu hep bırlıkte gorecegız
 
hamdolsun teğet geçiyor teğet, hükümet para basan elindeki kozları haraç mezeç sattığı için sırtını vatandaşa yasladı iyice. Bu uygulamayı getirene kadar "Demir Ağlarla Örsün Ana Yurdu 4 Baştan". Lastik teker üstü zihniyet bitmediği sürece bu ülkeye hangi cezayı verirseniz verin rahatlama olmaz. Bunu Cumhuriyetin ilk yıllarında gören hisseden atalarımızın torunlarıyız demeye utanıyorum. Demir yolları veya hafif ray üzeri metrolara otoyol şefkati gösterilseydi bugüne kadar trafik sıkıntısını zaten hiç görmeyecektik bile.
 
biraz daha geliştirirlerse olayı, kendi şahsi otoparkımıza girerkende ücret ödeyeceğiz, adamlar para koparmak için yaratıcılıklarını zorluyor artık böyle saçma şey olmaz.. Önce adam gibi yol trafik yapsınlar sonra hala tıkanırsa gelip para istesinler giriş çıkışa..
 
olucaktı zaten oyle
apartman otoparklarındanda alınacaktı para
 
Geri
Üst Alt