Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

İngiltere'de sigara almak..

Floydian

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
1,978
Yaş
34
Arkadaşlar yazdıklarımı biraz önce yaşadım. Sigara almak için yurttan çıktım. Yanımda nakit, kart, ehliyetim ve Üniversite kimliğim vardı. Açık olan Sainsbury's adlı markete girdim. Kuyruğu bekledim ve sıra bana geldiğinde 2 paket Marlboro Light alabilirmiyim diye sordum. Kimlik istediler Üni. kimliğimi verdim. Üstünde doğum tarihim yazmasına rağmen kabul etmediler. (Aynı kimlikle gece klübleri, barlar vs. girebiliyorum). Bende Ehliyetimi verdim bu sefer. Ehliyette sadece doğum yılı yazdığı için onuda kabul etmediler ve bundan daha önce görmediklerini söylediler. Bende Doğum yılıma göre her koşulda +18 olduğumu söyledim. Yine kabul etmediler. Bende İngilizce söylene söylene başka bir market/bakkal a doğru koyuldum. İkici gittiğim markette yine sıraya girdim. Sıra bana geldiğimde yine aynı senaryo yaşandı. Bu sefer yine doğum yılıma göre herhalde +18 olduğumu söyleyince ikna etmeyi başardım.

Bir ülkede sigara almak bile ne kadar zor olabilir? :(
 
TR'de de öyle olması gerekiyodu normalde ama..
ama işte.. :S :S
 
Bizim burda yeterki adam para kazansın yası falan onemlı degıl abıcım....
 
Bi ara marketlerin kapılarına 18 yaşından küçüklere satılması yasaktır yazılı stickerlar yapıştırılmıştı..ama sadece yapıştırılmıştı zorunluydu zannedersem uyarı yazısını asmak..sadece asıldı okadar..içerde yine satıyolardı yasak filan dinlemiyolardı...
 
peki orda marlboro ne kadar dostum bi de onu öğrensek :)
 
Sıgara satma sınırı 18 degılde 20 flanmıymıs yanı ? nasıl sacmalık o oyle,hem kımlıgıne bakıyo hemde satmıo cok ılgınc
 
Geri
Üst Alt